Ampumaratojen ympäristöasiat

Koulutusmateriaali

 

Käytössä ollut ympäristökoulutusmateriaalioli peräisin 2000-luvun alkupuolella. Se päätettiin uudistaa AMPU-hankkeen yhteydessä nykytilannetta vastaaviksi.

Työ käynnistyi syksyllä 2012 ja luonnosmateriaali valmistui vuoden loppuun mennessä. Palautteen saamiseksi materiaali laitettiin alkuvuodesta 2013 lausuntokierrokselle ja lisäksi järjestettiin viisi kuulemistilaisuutta eri puolilla Suomea.

Keväällä 2014 päivitettiin materiaali saadun palautteen ja samanaikaisesti valmistuneen BAT-raportin perusteella. Se kattaa seuraavat osa-alueet:

Ympäristökoulutusmateriaali on laadittu ensisijaisesti seurojen ja yhdistysten ympäristö- sekä ampumaratavastaavien koulutus- ja itseopiskelumateriaaliksi. Toki se on kattava tietopaketti kaikille muillekin ympäristöasioista kiinnostuneille. Huomioitavaa on, että esitysmateriaalin muistiinpanosivuilla on merkittävä määrä esityskuvaa täydentävää taustainformaatiota.

Ampumaharrastusfoorumi toivoo, että Ampujan ympäristöopas jaetaan  kaikille uusille harrastajille ja Ympäristöohjetaulu löytää tiensä jokaisen ampumaradan ilmoitustaululle.

Koulutusmateriaalin voi ladata tiedostopankista TÄSTÄ