Ampumaturva

Reserviläisten ampumaturva on tarkoitettu Suomen Reserviupseeriliiton, Reserviläisliiton, Suomen Rauhanturvaajaliiton, Maanpuolustuskiltojen liiton ja Maanpuolustusnaisten liiton jäsenille.

Ampumaturva antaa osallistumisoikeuden Suomen Reserviupseeriliiton, Reserviläisliiton ja Reserviläisurheiluliiton niihin liittotason kilpailu- ja muihin tapahtumiin, joissa ammunta on keskeisessä roolissa. Turvan sisältämät vakuutukset ovat voimassa myös Suomen Veteraaniampujien järjestämissä kilpailuissa.

PERUSTIETOA
Ampumaturva antaa myös oikeuden osallistua em. liittojen piirien sekä jäsenyhdistysten niihin tapahtumiin tai kilpailuihin, joissa harjoitetaan ammuntaa ja joissa vaaditaan Reserviläisten ampumaturvan tai Suomen Ampumaurheiluliiton kilpailu- tai harrastelisenssin voimassaoloa. Lisäksi ampumaturva antaa oikeuden osallistua sellaisiin Puolustusvoimien tai muiden tahojen kanssa yhteisiin tilaisuuksiin tai tapahtumiin, joissa vaaditaan Reserviläisten ampumaturvan voimassaoloa.

Reserviläisten ampumaturvan toinen keskeinen tekijä on sen sisältämä tapaturma- ja vastuuvakuutus.


Kuva: Pasi Lindroos/Ressukuva

VOIMAANTULO
Ampumaturva tulee voimaan aikaisintaan vakuutuskauden alussa tai sen jälkeen maksettaessa maksupäivänä klo 24.00 ja on voimassa vakuutuskauden loppuun.

VOIMASSAOLO
Ampumaturva on voimassa:

  • reserviläisten ja puolustusvoimien ampumakilpailuissa
  • harjoituksissa, jotka ovat lajille ominaisia ja harjoituksen johtajan valvonnassa
  • valmennusohjelman mukaisesti harjoiteltaessa
  • koulutus-, liikunta- ja valmennusleireillä urheilutoimintaan liittyen, mutta ei muuna aikana
  • edellä mainittuihin tilaisuuksiin välittömästi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla
  • tilapäisesti (3 kk) ulkomailla samoin edellytyksin kuin Suomessa.

Kuva: Pasi Lindroos/Ressukuva

VAKUUTUKSEN TILAUS
Vakuutustarjouksen voi tilata Reserviläisliiton sivuilla olevalla lomakkeella. Tilattaessa tulee mainita oma nimi, postiosoite, syntymäaika ja jäsennumero. Vakuutus maksaa 23 euroa.

KUN TAPATURMA ON SATTUNUT
Soita FenniaHoitajalle 010 503 500 (klo 7-23). FenniaHoitaja, joka on sairaanhoidon ammattilainen, kartoittaa tilanteesi, täyttää vahinkoilmoituksen puolestasi ja varaa tarvittaessa ajan hoitoon Fennian yhteistyökumppanille.

Mikäli et voi varata aikaa FenniaHoitajan kautta, maksa lääkärikulut itse ja hae Kelasta sairausvakuutuksen mukaiset korvaukset. Tee korvaushakemus OmaFennia -verkkopalvelussa www.fennia.fi.

Tarviset hakemuksen tekemiseen verkkopankkitunnukset ja tiedot korvattavista kuluista. Sinun ei tarvitse lähettää kuitteja tai muita asiakirjoja, mutta pidä ne tallessa vuoden ajan – niitä kysytään tarvittaessa. Saat korvauspäätöksen kirjallisena, kun hakemus on käsitelty.

Kuvat: Ressukuva