Kunto-ottelu

Kenttätykistökerho on osallistunut aktiivisesti kantahenkilökunnan kunto-ottelluun jo vuodesta 2003 alkaen, jolloin reserviläisillekin avautui mahdollisuus osallistua kilpailuun. Kolmihenkisin partioin käytävä tykistön ja krh:n voimainmittelö edustaa epäsuorantulen osalta haastavinta taitojen mittaamista. Vastassahan ovat alan ammattilaiset eli PV:n palveluksessa vakinaisesti olevat. KT-kerho on vusoien kuluessa osallistunut 1-3 partiolla ja voittanut aina reserviläisten sarjan (tätä kirjotettaessa 2008 saakka). Yleiskilpailussakin on menestystä tullut. Parhaimpana sijoituksena 6 tila 19 partion joukossa vuonna 2008. Myöskään viimeiseksi emme ole koskaan jääneet vaan kaikki partiot ovat kyenneet jättämään ammattilaisryhmiä taaksensa.

Kilpailu käydään tyypillisesti syyskyyn ensimmäisellä tai toisella viikonloppuna kahden arkipäivän aikana. Reserviläisosallistujat ovat saaneet vuodesta riippuen joko VEH-kutsun tai ”kovan” KH-käskyn tapahtumaan. Kilpailuisäntänä ovat näiden vuosien aikana toimineet Tykistöprikaati Niinisalossa ja RUK Haminassa. Vuoden mittaan partiot harjoittelevat useampaan otteeseen mm. Hedberg- ja Kapteeni Järvi-kilpailuissa. Maaliskuun viimeisenä viikonloppuna järjestetään myös aina VEH-tapahtuma JTR:ssä Parolassa, jossa kilpailupartioilla on mahdollisuus käydä kaikki lajit läpi. Mahdollisuus em. harjoitteluun JTR:n tuella on ollut ensiarvoisen tärkeää taitojen oppimisen kannalta ja tästä yhteistyön mahdollisuudesta heille suuri kiitos.

Kilpailulajit ovat pääperiaatteiltaan samat joka vuosi. Järjestäjillä on pieniä vaihtomahdollisuuksia ja tietenkin tehtävien vaikeustasoa on mahdollisuus muuttaa. Yleisesti ottaen on kyse perussuorituksista mutta annetut aikarajat ovat sen verran tiukkoja, ettei niihin kykene ellei partio ole sopinut ja harjoitellut yhteistoimintaansa hyvin. Kilpailulajeja ovat: suunnistus, RK-ammunta, TJ, aurinko- tai tähtimittauslasku, viesti, taso, SK-mittaus ja oman paikan määritys.

Suunnansiirtotehtävä sekä ammunta, kuvat Jyri Vilamo