Perinnetapahtumat

Talvisodan päättymisen muistojuhla

Talvisota päättyi 13.03.1940, minkä vuoksi maaliskuun 13. päivänä klo 11 vietetään juhlatilaisuutta. Lempäälässä talvisodan päättymisen muistojuhla järjestetään Pyhän Birgitan kirkon sankarihaudalla. Tilaisuuden alussa soitetaan trumpetilla Tuli seis- fanfaari ja sen jälkeen lasketaan seppeleet sankariristille ja Karjalaan jääneiden muistomerkille. Tilaisuuteen osallistuu useita eri kansalaisjärjestöjä.
talvisodan_paattyminen

Kaatuneiden muistopäivä

Kaatuneiden muistopäivää vietetään toukokuun kolmantena sunnuntaina. Seppeleenlaskutilaisuus järjestetään Lempäälän sankarihaudoilla. Kerhomme osallistuu seppeleenlaskuun ja lippuvartioon.

Historiatietojen mukaan Lempääläisiä ja Lempäälään haudattuja sankarivainajia on yhteensä 185. Yllä oleva kuva on vuodelta 2007, jolloin kunniavartioon osallistui 185 nuorta miestä kunnioittamaan sankarivainajien muistoa. Saman vuoden itsenäisyyspäivänä paljastettiin Lempäälän sankarihautausmaalla nykyinen sankarivainajien muistokivi. Alla on kuva muistokivestä. Ohessa sankarivainajien muistokiveen liittyvä lehtiartikkeli (Pirkan Viesti 1/2008).

Itsenäisyyspäivä

Lempäälässä järjestetään perinteiset itsenäisyyspäivän seppeleenlasku- ja juhlatilaisuudet, joihin osallistuu useita kansalaisjärjestöjä. Itsenäisyyspäivän juhlatilaisuuksia on Lempäälässä järjestetty vuodesta 1952 alkaen, ensiksi kerhomme toimesta 13 vuoden ajan, kunnes kunta ja seurakunta ottivat järjestelyvastuun.
Lempäälän Reserviupseerikerho ja Lempäälän Reserviläiset järjestävät kunniavartion Pyhän Birgitan kirkon sankariristillä. Lisäksi kerhomme edustaja osallistuu seppeleenlaskuun muistomerkeille.
Tapahtumassa on perinteinen lippulinna, jossa mukana on myös yhdistyksemme lippu.

 

Jouluaatto

Jouluaattona Lempäälän reserviyhdistykset järjestävät kunniavartion Pyhän Birgitan kirkon sankariristillä. Vartiossa on vuorollaan kaksi henkilöä, perinne on alkanut kerhomme toimesta vuonna 1950.