Paikallisharjoitukset


 

Kehä 20 -paikallispuolustusharjoitus pääkaupunkiseudulla ja Itä-Uudellamaalla

 

Kaartin jääkärirykmentin johtama Kehä 20 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään 1.-6.3.2020 pääkaupunkiseudulla ja Itä-Uudellamaalla. Harjoitusjoukkojen vahvuus on noin 650 henkilöä koostuen varusmiehistä, reserviläisistä ja henkilökunnasta. Harjoituksessa on mukana noin 150 ajoneuvoa, joista alle 10 on panssaroituja.

Harjoituksen tavoitteena on valmiuden kehittäminen ja harjoittaminen sekä paikallispuolustuksen suorituskykyjen osoittaminen pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla. Harjoitukseen liittyy paikallistason viranomaisyhteistyön harjoittelu, jonka tavoitteena on kehittää viranomaisten keskinäisiä toimintavalmiuksia.

Viranomaisyhteistyön pääharjoitus tapahtuu keskiviikkona 4.3. Isnäsin satama-alueella Loviisassa. Harjoitukseen osallistuvat Itä-Uudenmaan pelastuslaitos, Itä-Uudenmaan poliisilaitos, Rajavartiolaitos ja Tulli.

Kehä 20 -paikallispuolustusharjoituksen joukkojen toiminta painottuu Itä-Uudellemaalle. Harjoitusalueita on Helsingin ja Loviisan lisäksi Vantaalla, Sipoossa ja Porvoossa. Joukoilla on taisteluvarustus, mukaan lukien rynnäkkökivääri. Maaliosastot voivat käyttää myös siviilivaatteita. Henkilökunta käyttää keltaisia huomioliivejä maastopuvun päällä.

Osassa kohteista käytetään harjoitusampumatarvikkeita, jotka saattavat aiheuttaa melua harjoituskohteiden lähistöllä. Tarkemmat paikat ja ajat julkaisemme melutiedotteissa.

Kehä 20 -harjoitus on osa paikallispuolustusharjoitusten jatkumoa. Paikallispuolustusharjoituksia järjestetään kaksi kertaa vuodessa eri puolella Suomea. Niissä korostuu yhteistoiminnan harjoittelu viranomaisten kanssa.

 


Puolustusvoimat: Pääsotaharjoitus KAAKKO 19 alkaa

Puolustusvoimien pääsotaharjoitus KAAKKO 19 järjestetään Kaakkois-Suomen alueella 27.11.–4.12.2019. Tavoitteena on harjoitella Puolustusvoimien yhteisten suorituskykyjen käyttöä Rajavartiolaitoksen kanssa sekä valmiutta vastata nopeasti kehittyviin tilanteisiin Kaakkois-Suomen alueella.

Harjoitukseen osallistuu yhdenaikaisesti enimmillään noin 12 000 henkilöä, joista on varusmiehiä 6 200, reserviläisiä 3 200 ja Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen henkilökuntaa 2 600. Ajoneuvoja harjoitukseen osallistuu noin 2 200.

Harjoitukseen liittyviä joukkoja nähdään myös mm. Loviisan pohjoispuolella (Lapinjärvi) ja etelärannikon läheisyydessä.
Myös seudun maantiet VT6 ja VT7 ovat ajoittain ruuhkautuneita harjoitusjoukkojen siirtymisistä.

 


Paikallisjoukkojen harjoituksia järjestetään jälleen mm. Pääkaupunkiseudulla, Kanta-Hämeessä, Kouvolassa ja Kotkassa.

Paikallispuolustusharjoituksia järjestetään 9.-13.9. samanaikaisesti koko maassa viidellä eri alueella. Kaikkiaan harjoituksiin osallistuu 4 100 puolustusvoimien ja eri viranomaisten edustajaa. Harjoituksissa pääpaino on kohteiden suojaamisessa, aluevalvonnassa ja vastustajan erikoisjoukkojen torjunnassa.

Lue lisää:
https://maavoimat.fi/artikkeli/-/asset_publisher/paikallispuolustusharjoitukset-alkavat-eri-puolilla-suomea 

 


Maavoimien joukko-osastojen johtamia paikallispuolustusharjoituksia järjestetään jälleen koko Suomen alueella 25.2.-8.3.

Lue lisää: https://maavoimat.fi/artikkeli/-/asset_publisher/maavoimien-paikallispuolustusharjoitukset-nakyvat-ympari-suomen 

 


Maavoimien joukko-osastojen johtamat paikallispuolustusharjoitukset järjestetään koko Suomen alueella.

Harjoitukset toteutetaan seuraavasti:

Lisätietoa myöhemmin tällä sivulla ja osoitteessa maavoimat.fi/paikallispuolustusharjoitukset.

 


Paikallisjoukot harjoittelevat Loviisan & itäisen Uudenmaan alueella viikoilla 40 ja 41 / 2018.

Harjoituksista vastaavat Kaartin Jääkärirykmentti ja MPK.

-JT


Maavoimien joukko-osastot järjestävät kuusi paikallispuolustusharjoitusta 10.–14. syyskuuta Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Kymenlaakson, Lapin, Pohjois-Karjalan, Satakunnan, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen alueilla.

Maavoimien info:
https://maavoimat.fi/artikkeli/-/asset_publisher/paikallispuolustusta-harjoitellaan-ympari-suom-1


Kaartin pataljoona harjoittelee Porvoon Tolkkisten ja Emäsalon sekä Helsingin Kutomotien alueilla 21.-26.8.2018.

Harjoituksesta vastaa Kaartin Jääkärirykmentti.

Info:
https://maavoimat.fi/artikkeli/-/asset_publisher/kaartin-pataljoona-harjoittelee-porvoon-ja-helsingin-alueilla

-JT


Puolustusvoimat järjesti itäisellä Uudellamaalla KEHÄ 118 -harjoituksen viikolla 10/2018.
Harjoitukseen osallistui varusmiesten ja reserviläisten lisäksi Ruotsin kuninkaallisen henkivartiokaartin sotilaita.
Harjoituksesta vastasi Kaartin Jääkärirykmentti.

-JT


 

Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK ja Puolustusvoimat järjestivät syyskuussa Porvoon Kilpilahden koillispuolella paikallisjoukoille ja sijoituskelpoisille reserviläisille kohdennetun ”KILPI 2017” -harjoitusviikonlopun 15.9. – 17.9.

Harjoitusviikonvaihde oli osa Etelä-Suomen maanpuolustuspiirin järjestämää ”STADIN RUSKA 17” -harjoitusta, jonka pääpaikkana toimi Santahamina.

-JT

 


 

SUISTO2016

 

Puolustusvoimat, Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK ja Naisten Valmiusliitto järjestivät Porvoossa itä-uusimaalaisille kohdennetun maanpuolustusviikonlopun 30.9. – 2.10.
Puolustusvoimat kutsui mm. paikallisjoukkojen reserviläisiä tapahtumaan.
Tapahtumassa oli avoinna myös koulutusvaihtoehtoja vapaaehtoisille reserviläisille, naisille ja lukiolaisille.

MPK tulee järjestämään lisää erilaisia koulutustapahtumia itäisellä Uudellamaalla vuoden 2017 aikana!

SUISTO-2016:n Facebook-sivu: https://www.facebook.com/SUISTO-harjoitus-565684173593322/

-JT

Suisto2016_mainos