Kilpailuohje

Reserviläisurheiluliiton Pistooliampumajuoksu- ja parisprinttikilpailu 25.5.2019

Kilpailuohje pdf tässä

Kilpailuohje

 1. Kilpailun johto

johtaja: Jarmo Sulopuisto

ratamestari: Harri Pasanen (juoksu) ja Toni Karlsson (ammunta)

valvoja: Toni Kallio-Könnö

 

 1. Tuomarineuvosto

puheenjohtaja:

jäsen:

jäsen:

 

 1. Kilpailun aikataulu

8.00                                     Kilpailutoimisto aukeaa

8.30 – 9.30     Kohdistusammunta

10.00                                   Parisprintin ensimmäinen erä lähtee

n 11.15          Parisprinttiviestin palkintojen jako

12.00 – 12.45                      Iltapäivän asetarkastus ja kohdistusammunta

13.01                                   Henkilökohtaisen kilpailun ensimmäinen lähtö

n 14.30          Pistooliampumajuoksun palkintojen jako

 

 1. Kilpailureitti

Kilpailureitti kulkee ampumarata-alueen hiekkateitä ja traktoriuraa. Reitti on hyvin tasainen, ennen ammuntaa on vähäinen nousu. Parisprintin juoksumatka (+ sakkkoringit) on n 2200 metriä. Iltapäivän henkilöpohtaisen kilpailun juoksumatka on n 3500 metriä ( + noin minuutin sakkokierrokset juosten). Ampumapaikalla on pakollisia ”kierroksia”, kun ase otetaan ennen ammuntaa ja palautetaan ammunnan jälkeen numeroidulle säilytyspaikalleen .

Juoksulenkki-, ampumapaikka-, sakkorinki- ja maaliviitoitusmerkintöjä on runsaasti. Reiteistä on karttoja kilpailupaikalla. Suosittelemme, että kilpailijat tutustuvat reittiin ennen kilpailua.

 

 1. Ratojen pituudet

5.1. Parisprintti

                      Kaikissa sarjoissa n 2,25 km / osuus + sakkokierrokset (70 m/kierros)

 

5.2. Henkilökohtainen

                      Kaikissa sarjoissa n 3,5 km + noin minuutin sakkokierrokset

 

 1. Lähtöluettelot

Lähtöluettelot on julkaistu Mäntsälän RU-kerhon kotisivuilla  https://www.rul.fi/mantsala/ keskiviikkona 22.5..

 

 1. Tulokset

Kilpailupaikalla sitä mukaa, kun sarjat valmistuvat. Mäntsälän Reserviupseerikerhon sivuilla https://www.rul.fi/mantsala/ tulokset saadaan lauantai-illan aikana.

Nettiin tulevissa tuloksissa on sakot näkyvissä.

 

 1. Huolto käymälät, pukeutumis- ja peseytymispaikat

Kaikki huolto tapahtuu ampumaradan paviljongissa tai sen välittömässä läheisyydessä.

Sauna ja pesuhuone on tilava, mutta niitä on vain yksi. Siispä: Naisten pesuvuoro on ensin ja kun naiset ilmoittavat peseytyneensä, alkaa miesten vuoro.

 

 1. Kilpailunumerot

Kilpailunumerot jaetaan ilmoittautumisen yhteydessä INFOssa, kun ensin on tarkistettu ase ja vakuutus. Eli: Ottakaa ase ja vakuutuspaperit valmiiksi esille. Parisprintin jälkeen numerot on palautettava viipymättä. Samoja numeroita käytetään iltapäivällä. Numero on liivimallinen, jossa numero näkyy sekä eteen, että taakse. Pyrkikää ”oikaisemaan” numero, kun tulette ampumapaikalle.Myös sakkoringin kirjanpitäjille on hyvä näyttää numeronsa.

 

 1. Lähtö- ja vaihtopaikka sekä Maali

Lähtö- ja vaihtopaikka sekä maali on kilpailukeskuksessa. Parisprintin lähdöt tapahtuvat yhteislähtöinä sarjoittain, 1. erä kello 10.00 ja 2. erä kello 10.14. Henkilökohtainen kilpailu tapahtuu väliaikalähtönä. Ensimmäinen lähtö kello 13.01.

 

 1. Lähtö

Lähtö tapahtuu lähtökellon piippauksella.

12. Parisprintissä vaihto

Parisprintissä vaihto tapahtuu ”Lähtö/Maali”-viivalla kädellä koskettamalla.

 

 1. Maali

Maalin toimintaa helpottaa, jos kilpailunumerosta saa selvän.

 

 1. Palkinnot

Palkinnot jaetaan noin puoli tuntia viimeisen maaliintulijan jälkeen kilpailukeskuksessa. Kunkin sarjan kolme parasta saavat mitalin. Henkilökohtaisen kilpailun kaikille osallistujille jaetaan muistopalkinto.

 

 1. Muita asioita

Kilpailupaikan osoite on Hirvihaarantie 725, Mäntsälä. Opasteet ampumaradan risteyksessä.

Kohdistusammunnat ammutaan piireittäin osoitettuihin tauluihin. Kohdistusammunnoista on kilpailuaamuna tarkempi ohje kilpailukeskuksessa.

 

Kilpailujen kulku

Ammutaan kaatuviin pystytauluihin. Matka on 20 metriä.

Parisprinttiviestin lähtö tapahtuu noin kymmenen joukkueen yhteislähtöinä. Aseet ovat ampumapaikalla numeroiduilla paikoilla, lukko auki ja turvalippu piipun läpi työnnettynä. Lipun saa ottaa pois vain ammunnan ajaksi. Aina, kun aseen kanssa siirrytään tai se on ”telineessä”, turvalippu on oltava paikallaan. Järjestäjällä on siimaa, jos kilpailijalla ei ole omaa turvalippua.

Ensimmäisellä kierroksella ei käydä ampumapaikalla, vaan juostaan  ampumapaikan ohi, juostaan ensimmäinen kierros, tullaan ampumapaikalle, otetaan ase telineestä, edetään ammuntapaikalle, ammutaan 5 laukausta – kierretään vallin toisessa päässä olevan tynnyrin ympäri ja viedään ase telineeseen – juostaan sakkoringit –  juostaan toinen kierros – edetään viitoitusta pitkin asetelineelle – edetään  ase mukana ammuntapaikalle – ammutaan viisi laukausta – edetään tynnyri kiertäen ase telineeseen – kierretään sakkokierrokset – juostaan kolmas kierros vaihtoon/maaliin.

Henkilökohtainen kilpailu startataan väliaikalähtönä. Ensimmäisellä kierroksella juostaan ampumapaikan ohi ja juostaan kierros – otetaan ase telineestä – ammutaan viisi laukausta – tynnyri kiertäen ase telineeseen – juostaan sakot – juostaan toinen  juoksulenkki – otetaan ase ”telineesta” — toinen ammunta – tynnyri kiertäen ase ”telineeseen”  – sakkokierrokset ja kolmas juoksulenkki, joka päättyy maalissa.