Tulevat tapahtumat

KUKKAROJOTOS 2023 MTB 

Reserviläisurheiluliiton maastopyöräjotos (MTB) 6.-7.5.2023 Pieksämäellä

MTB-pyöräilijöitä Kukkarojotoksessa

Kukkarojotos MTB

 

Kukkarojotos 2023 MTB on suunnattu pääosin reserviläisille ja se toteutetaan Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) sotilaallisia valmiuksia kohottavana kurssina (SOTVA). Ikäraja 18 vuotta. 

Osallistumismaksu on 30 € / henkilö. Hintaan sisältyy muonitus, kurssitarvikkeet sekä vakuutusturva. Yöpyminen vaihtoehtoisesti joko lämmitetyissä puolijoukkueteltoissa tai omissa majoitteissa.

Reitin pituus on la – su yhteensä n. 90 km. Jotosreitti kiertää Pieksämäen ympäristössä pääosin suositun Vedenjakajareitistön alueella, polveillen harjumaisemien, hiekkakankaiden sekä hienon suoluonnon äärellä.

Jotokselle osallistutaan kolmen (3) henkilön partioissa. Yksittäisistä ilmoittautuneista tapahtuman järjestäjä muodostaa partiot.

Kurssille ilmoittautuminen MPK:n sivujen kautta. Kurssi löytyy Kaakkois-Suomen maanpuolustuspiirin kurssiluettelosta. Ilmoittautuminen alkaa 1.2. ja päättyy 23.4.
Suora linkki ilmoittautumiseen:

Partion johtaja ilmoittaa suoraan järjestäjälle partion kokoonpanon sekä partion nimen. Järjestäjä lähettää sen jälkeen kilpailijoille tarkemmat osallistumisohjeet.

MTB-pyöräilyä Kukkarojotoksessa

MTB Kukkarojotos

 

Kukkarojotos on ollut perinteellinen maanpuolustustyyppinen ulkoilutapahtuma eri muodoissaan jo vuodesta 1997. Jatkamme tätä liikunnallista jotosperinnettä tällä kertaa suositun maastopyöräilyn merkeissä. Jotoksella ei oteta aikaa siirtymätaipaleilla. Jokainen partio etenee kuntonsa sekä liikenneturvallisuuden edellyttämällä tavalla ja nopeudella. Lyhyt pikataipale on oma lukunsa ja siinä tehtävässä aika ratkaisee.

Polkujen ja teiden vaativuus vaihtelee, mutta perusmallin maastopyörällä selviää hyvin. MTB-pyörän voi myös vuokrata (rajallinen määrä). Kalustorikon sattuessa järjestäjällä on varapyörä (SA) tarjolla.

Ajankohtaisia tehtävärasteja la-su on yhteensä 16 kpl. Rasteilla on jaossa 10 pistettä / partion suoritus.

Reserviläiskivääriammunnasta sekä Noptel -ammunnasta pisteet jaetaan partion osumien perusteella.

Rastien suoritusaika on 10 min. RK-ammunta on poikkeus, jossa edetään tinkimättä lakimääräisten ammunnan järjestämisen toimintaohjeiden sekä turvallisen asekäsittelyn vaatimalla tavalla.

Kukkarojotos palkinto

Kukkarojotos palkinto

 

 

 

 

Voittavalle partiolle on jaossa ensimmäistä kertaa Reserviläis-urheiluliiton lahjoittama näyttävä kiertopalkinto. Myös muita palkintoja on jaossa.

Kukkarojotos 2023 MTB tapahtuman vastaava järjestäjä on Pieksämäen reserviupseerikerho. Lisäksi toteuttamiseen osallistuvat Pieksämäen Seudun Reserviläiset, Pieksämäen Seudun Maanpuolustusnaiset, Pieksän Latu sekä Pieksämäen kaupunki.

Huomio! Voitte saapua kätevästi myös junalla. Kilpailukeskus: Kontiopuiston liikuntahalli, Karpalokuja 2.  Etäisyys asemalta 1 km.

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA PYÖRÄHTÄMÄÄN ”VEIJ´JAKAJAN VELODROMILLE” PIEKSÄMÄELLE!

Ano Teittinen, Jotoksen johtaja   puh. 0400 153532    email: akteittinen@gmail.com

Noptel-ammunta Kukkarojotoksessa

Kukkarojotos Noptel-ammunta

 

LINKKEJÄ
Pieksämäen kaupunki
Jotoskeskus – Kontiopuiston liikuntahalli
Vedenjakajareitistö
Majoitus:
Ysihotelli
Ysimajat
Wanhan neuvolan majatalo
VR – Tule junalla!
MPK