Vuosi 2008

Piikkiön-Kaarinan Reserviupseerit ry:n toimintakertomus 2008

 

Yleistä

Vuoden 2008 päätapahtuma oli  kerhon 50-vuotistaipaleen kunniaksi 19.-20.4. järjestetty Kuusisto -jotos. Itse jotokselle osallistui  seitsemän henkilöä ja sen yhteydessä illalla 19.4. Kuusiston Vuolahdessa pidettyyn juhlaillanviettoon  osallistui 15 henkilöä. Antti Honkasaari esitteli tilaisuudessa yhdistyksen historiakatsauksen.

Vuoden aikana tiedottaminen suoritettiin sähköpostin ja nettisivujen kautta. Nettisivut pidettiin myös vuonna 2008 osoitteessa http://pkresups.suntuubi.com. Kerhon sähköpostiosoite on edelleen pkresups@luukku.com.

Hallitus

Hallituksessa oli vuoden aikana seitsemän jäsentä. Puheenjohtajana toimi Jari Forsell, varapuheenjohtajana Seppo Mäkikangas sekä sihteerinä ja taloudenhoitajana Harri Koponen. Muut jäsenet olivat Antti Honkasaari, Jani Rättö, Osmo Eerola ja Ari-Pekka Lehtinen. Tilintarkastajina toimivat Hannu Grönholm ja Lauri Partanen.

Jäsenistö

Jäsenmäärämme on vakiintunut  80-90 jäseneen. Opiskelun ja  työn vuoksi tapahtuva muutto aiheuttaa kuitenkin pientä heilahtelua jäsenmäärissä. Vuoden 2008 lopussa kerhon jäsenmäärä oli 82, mikä on neljä vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Kokoukset

Yhdistys on kokoontunut vuoden aikana kevät- ja syyskokouksiin. Kevätkokous pidettiin 19.3. MTT:n Piikkiön toimipisteen tiloissa Piikkiössä ja paikalla oli kahdeksan jäsentä. Syyskokous pidettiin 24.11. Tuorlan majatalossa Piikkiössä ja paikalla oli 10 jäsentä. Hallitus kokoontui vuoden aikana kolme kertaa ja paikalla oli yleensä 6/7 hallituksen jäsentä.

Urheilu ja kilpailutoiminta

Vuonna 2008 urheilu- ja kilpailutoiminta oli vähäistä. Kyseessä oli lähinnä yksittäisten jäsenten omatoimisia kilpailumatkoja.

Kuusisto –jotos oli merkittävin saavutus tällä osa-alueella.

Muu toiminta

Heernummen pienoiskivääriradan uudistamista nykypäivän vaatimuksia vastaavaksi jatkettiin kevään ja kesän aikana.

Pienenä kerhona olemme tehneet yhteistyötä Kaarinan-Piikkiön reserviläisten kanssa ja tätä toimintaa on tarkoitus edelleen jatkaa.

Aloitimme myös yhteistyön Liedon reserviupseerien kanssa ja ensimmäisenä konkreettisena toimena osallistuimme Liedon järjestämälle retkelle Porin Prikaatiin Säkylään. Kerhostamme retkelle osallistui kuusi jäsentä.

Yhdistyksen joulugögitilaisuus järjestettiin  18.12. Kuusiston hiihtomajan laavulla. Paikalle saapui kymmenisen kerhon jäsentä sekä lisäksi useamman puoliso ja lapsia. Glögin ja makkaranpaiston lomassa pohdittiin kerhon toimintaa ja mm. reserviupseerien naisten toiminnan elvyttämistä.

 

Talous

 

Taloutemme tukeutuu edellisten vuosien ja vuosikymmenien järkeviin sijoitusratkaisuihin. Jäsenmaksuista tulee edelleen osa tuloista. Talous jäi tältä vuodelta vähän alijäämäiseksi. Suurimpina menoerinä olivat pienoiskivääriradan kunnostus ja Kuusisto -jotos.

 

Kunniavartio

 

Jouluaaton kunniavartiot Piikkiön sakarihaudalla jatkavat perinnettä edelleenkin, erityiskiitokset Tapani Pessalalle, joka järjestelee tämän vuodesta toiseen.

Suomen 91 v. itsenäisyyden kunniaksi myös itsenäisyyspäivänä pidimme kunniavartiota Kuusiston sankarihaudalla. Järjestelyistä kuuluu kiitos Osmo Eerolalle.

 

Vuoden upseeri

 

Vuoden upseeriksi valittiin Tapani Pessala. Tapanilla on jo pitkä ansiolista aiemmilta vuosilta ja yhä edelleen Tapani on ansiokkaasti joka vuosi järjestänyt joulun kunniavartiot.