Palvelut jäsenyhdistyksille

 

Reserviupseeriliitto on olemassa jäsenyhdistyksiään varten. Tältä sivulta löytyvät Suomen Reserviupseeriliiton palvelut henkilöjäsenille, reserviupseeripiireille sekä reserviupseeriyhdistyksille. Reserviupseeriliiton keskeisimpiin palveluihin kuuluvat mm. palkitsemiset, yhdistyksille ja piireille tarjolla olevat mallisäännöt, projektituki Padasjoen koulutuskeskuksen käyttö ja erilaiset vakuutukset. Selaa palveluita navigaatiosta sivun vasemmassa reunassa.

 

 Palkitsemisista ja huomionosoituksista huolehtiminen on yksi liiton, piirien ja yhdistysten tärkeimmistä jäsenhuoltotehtävistä. Liittohallitus käsittelee RUL:n hopeisten ja pronssisten ansiomitalien hakemukset kokouksissaan neljästi vuodessa. Näiden lisäksi liitolta voi hakea erinäisiä huomionosoituksia kuten standaareja ja adresseja niiden myöntämisperusteiden mukaisesti.

 

Liitto tarjoaa yhdistyksille ja piireille mallisäännöt jotka tullaan uudelleentarkistamaan ja hyväksyttämään Patentti- ja rekisterihallituksessa viimeistään vuoden 2019 aikana. Säännöt ovat vapaasti yhdistysten ja piirien käytettävissä oman paikallistoiminnan tukemiseksi.

 

Yksi liiton merkittävimmistä palveluista on projektituki. Liitto varaa yhdistysten projektitukiin vuosittain reilut 20 000 euroa. Yhdistysten projektituki on tarkoitettu sellaisten poikkeuksellisten merkittävien toimintojen, erillisprojektien tai hankintojen rahoittamiseen, joita yhdistykset tai piirit eivät omilla voimavaroillaan kykene rahoittamaan. Vuodesta 2010 lähtien tukea on myönnetty lähes kahdellesadalle hankkeelle, yhteensä noin 150 000 euron arvosta.

 

Liiton jäsenmaksun maksaneet ovat Reserviläinen -lehden vuosikertatilaajia. Maanpuolustusyhtiö MPY Oy:n kustantama Reserviläinen on Suomen suurin maanpuolustuslehti. Se on Suomen Reserviupseeriliiton ja Reserviläisliiton äänenkannattaja. Lisäksi monella piirillä on oma piirilehtensä jonka numerot kuuluvat liiton jäsenmaksun piiriin.

 

Päijät-Hämeessä sijaitseva Padasjoen koulutuskeskus tarjoaa liiton jäsenistölle ja jäsenyhdistyksille mahdollisuuksia erilaisiin ammuntoihin ja kurssitapahtumiin. Alueella voidaan järjestää mm. ampumatoimintaa, suunnistusta ja maastotoimintaa.

 

Näiden palvelujen lisäksi liitto mm. tarjoaa jäsenyhdistyksille ja piireille maksutta nettisivutilaa sekä erilaista messumateriaalia. Liitto vastaa myös jäsenmaksuperinnästä sekä jäsenrekisterin kustannuksista koko organisaation puolesta.