Koulutus

Yksi Reserviupseeriliiton tärkeimmistä tehtävistä on toimia asiantuntijana koulutukseen, vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön ja niiden kehittämiseen koskevissa kysymyksissä.

RUL:n varsinainen johtamiskoulutus käynnistyi vuonna 1967. Käytännön järjestäjinä etupäässä siviilijohtamisen kursseilla toimivat reserviupseeripiirit. Liitto vastasi koulutuksen ja materiaalin suunnittelusta ja tuottamisesta sekä kouluttajakoulutuksesta.

1990-luvulta alkaen koulutus on tapahtunut yhteisellä sopimuksella pääasiassa Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) puitteissa. Samaan aikaan ajoittunut toimintaympäristön muutos mahdollisti avoimen vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen. RUL:ssa johtamiskoulutuksen painopiste siirtyi kriisi- ja sotilasjohtamisen koulutukseen (KRISO). Tämän koulutuksen lähtökohtana toimi ihmisten johtaminen poikkeus- ja ääriolosuhteissa. RUL:n tavoitteena oli yhdistää siviili- ja sotilasjohtamisen tietämys sekä vertailla viime sotiemme ja tämän päivän sotilasjohtamisen oppeja.

Reserviläisjohtaja 1 ja 2 sekä Teemaseminaari

RUL on ollut MPK:n johtamisen koulutusohjelman keskeinen kehittäjä. Kokonaisuuden runkona ovat Reserviläisjohtaja 1 ja Reserviläisjohtaja 2 kurssit. Näitä kursseja pidetään vuosittain eri puolilla maata.  RUL vastaa myös johtamiskouluttajien koulutustilaisuuksien sisällöistä sekä johtamisen teemaseminaareista, joita järjestetään yksi vuodessa. Tarkista MPK:n koulutuskalenterista (www.mpk.fi) mistä löytyy sinulle sopiva johtamiskurssi.