Pj:n Joulutervehdys 2022

Täällä Pohjantähden alla, vuonna 2022

Jälleen on aika päättää Tuusulan reserviupseerikerhon toimintavuosi jouluaaton kunniavartioiden merkeissä. Vuosi 2022 on ollut vuosi, joka tullaan muistamaan pitkään. Koko Euroopan turvallisuuskäsitys meni uusiksi Venäjän hyökättyä Ukrainaan helmikuun lopulla. Suomessa ja jopa Ruotsissa kansalaismielipide kääntyi kertaheitolla Nato-jäsenyyden puolelle. Maamme johto katsoi ajan tulleen kypsäksi Suomen hakea jäsenyyttä puolustusliitossa. Tulevan Nato-ajan vaikutukset vapaaehtoiseen maanpuolustukseen jäävät nähtäväksi. Venäjän hyökkäyssota sen sijaan näkyi vahvasti jo alkuvuodesta. Reserviläistoimintaan tuli keväällä suoranainen jäsenryntäys ja MPK:n kurssit ovat poikkeuksetta täynnä. Puolustusvoimat on nostanut merkittävästi kertausharjoitusten määrää.

2022 on kerhon oman toiminnan kannalta ollut hyvä vuosi. Urheilupuolella toiminta oli monipuolista: Marssisuorituksia, ampumahiihtoa, kuntotestejä ja tietysti osallistuminen Jukolan viestiin omalla joukkueellamme. Ammunnassa vedettiin läpi täysi ohjelma ja pitkästä aikaan myös kerhon oma SRA-ampujan kurssi. Ammuntoihin osallistui paljon kerhon jäseniä ja varsinkin Ruutisavun sisäratavuoroilla ammuttiin poikkeuksetta täydellä radalla. Perinnetoiminta jatkui vahvana. Suuri kiitos kaikille kunniavartioihin osallistuneille! Ne ovat kunnianosoitus sotiemme sukupolville ja samalla käyntikortti kerhon toiminnasta suurelle yleisölle. Loppuvuoden kohokohta oli vihdoin toteutunut eduskuntavierailu puolustusministeri Antti Kaikkosen isännöimänä.

Tulevan vuoden 2023 teemaksi valittiin valmius. Henkilökohtaisen valmiuden keskiössä ovat fyysinen ja henkinen suorituskyky. Kerhon urheilutoiminta palvelee molempia. Sotilaan taitojen osalta ampumatoimintaa kehitetään ensi vuonna edelleen. Keravan Saviolle on valmistumassa uusi reserviläisten ampurata, jossa kerhomme on mukana jäsenenä. Uudella radalla aloitamme säännölliset SRA-harjoitukset 25 metrin ammuntojen rinnalla. Ulkoratatoimintaan on myös tiedossa uutta erityisesti omatoimisia harjoittelumahdollisuuksia kaipaaville.

Koulutustoiminnan osalta jatkamme tukeutumista MPK: tarjontaan. Nostamme MPK:n tarjonnasta omaan tiedotukseen oleellisia kursseja ja pyrimme myös vaikuttamaan kurssitarjontaan.

Kiitän kaikkia jäseniä kuluneesta vuodesta ja toivotan lämmintä joulua sekä rauhallista uutta vuotta 2023.

Terveisin

Isto Hyyryläinen

Puheenjohtaja

Tuusulan Reserviupseerikerho