Lappeenrannan liittokokous lähestyy

syyskuu 14, 2016

Vapaaehtoisten maanpuolustusjärjestöjen yhteinen liittokokoustapahtuma järjestetään Lappeenrannassa 18. – 20.11. Viikonloppuna pidetään Suomen Reserviupseeriliiton liittokokouksen lisäksi Reserviläisliiton, Maanpuolustusnaisten Liiton ja Reserviläisurheiluliiton syykokoukset sekä Maanpuolustuskiltojen liiton liittovaltuuston kokous. Tapahtuman nimi, Jalustintuntumalla, kunnioittaa Lappeenrannan isoa roolia suomalaisessa ratsuväki- ja rakuunaperinteessä.

Liittokokous on RUL:n korkein päättävä elin

RUL:n liittokokous on joka kolmas vuosi järjestettävä liiton korkein päättävä elin, jossa mm. valitaan liitolle puheenjohtaja ja liittovaltuusto sekä hyväksytään kolmivuotissuunnitelma vuosiksi 2017 – 2019. Liittohallituksen valmistelema ehdotus kolmivuotissuunnitelmaksi lähetetään jäsenyhdistyksille virallisen kokouskutsun mukana syys- lokakuun vaiheessa.

Päätösvaltaa liittokokouksessa käyttävät reserviupseeriyhdistykset. Yhdistyksellä on liittokokouksessa yhtä monta ääntä, kuin mitä sillä oli maksaneita jäseniä viime vuoden lopussa. Jäsenyhdistys voi lähettää kokoukseen yhden edustajan jäsenmäärän alkavaa sataa jäsentä kohden. Äänivaltaa käyttää siihen valtuutettu henkilö, joka voi olla myös jonkin toisen reserviupseeriyhdistyksen jäsen.

Liiton puheenjohtajan valinta

Liittokokouksessa valitaan RUL:n puheenjohtaja vuosiksi 2017 – 2019. Liiton sääntöjen (13.§) mukaan puheenjohtajaa valittaessa tulevat kysymykseen vain ne suostumuksensa tehtävään antaneet henkilöt, jotka jäsenyhdistys tai henkilöjäsen ovat ilmoittaneet liittohallitukselle kahta kuukautta ennen liittokokousta eli viimeistään 18.9. mennessä.

Liiton nykyinen puheenjohtaja, kapteeni Mikko Halkilahti on ilmoittanut olevansa käytettävissä tehtävään toiselle kolmivuotiskaudelle. Salon Seudun Reserviupseerit ry on 2.9. lähettämässään viestissä ilmoittanut esittävänsä Mikko Halkilahtea RUL:n puheenjohtajaksi.

Majoitus- ja illalliskorttivaraukset

Liittokokousviikonlopun tapahtumat on keskitetty Lappeenrannan keskustaan. Kokoushotellina on Sokos Hotel Lappee.

Huonevaraukset pitää tehdä 7.10. mennessä joko puhelimitse numerosta 010 762 1000 tai . Varaustunnus on ”Liittokokouskiintiö” tai varausnumero 26087361. Huonehinnat per yö ovat 1/1 -huone 97 € ja 2/2 -huone 117 €.

Lauantai-illan juhlaillallisen illalliskortit varataan ja maksetaan etukäteen viimeistään 30.10. mennessä Reserviläisliiton nettikaupasta.

Illalliskortin hinta on 65 € ja sisältää alkumaljan, illallisen ruokajuomineen sekä illallisen jälkeen tanssit Maria Tyysterin ja hänen orkesterinsa tahdittamana.

Lisätietoja Jalustintuntumalla tapahtumasta ja RUL:n liittokokouksesta löytyy täältä.