Hämeen Rykmentin esterata pelastettu

Hämeen Rykmentin esterata pelastettu

marraskuu 13, 2014

Suomen Reserviupseeriliitto pääsi sopimukseen Hämeen Rykmentin ja Senaatti-kiinteistöjen kanssa Hennalan varuskunnan esteradan säilyttämisestä. Liiton hallitus hyväksyi sopimuksen kokouksessaan 8.11.2014 ja puheenjohtaja Mikko Halkilahti allekirjoitti omistuksen siirtävän luovutussopimuksen Hennalan sotilaskodissa rykmentinkomentajan eversti Risto Kolstelan kanssa 12.11.2014. 

Halkilahti_Kolstela_Esterata2

Puheenjohtaja Mikko Halkilahti ja eversti Risto Kolstela allekirjoittivat sopimuksen radan luovuttamisesta Hennalan Sotilaskodissa 12.11.2014

Puolustusvoimien lakkautaessa Hämeen Rykmentin ja luopuessa Hennalan varuskunta-alueesta vuoden 2014 loppuun mennessä, olisi vuoden 2012 sotilaiden MM-kisoja varten kunnostettu esterata purettu Puolustusvoimien toimesta. Nyt radan käyttö kuitenkin jatkuu niin kauan, kuin se on mahdollista. Toiveena olisi, että rataa voitaisiin jatkossa käyttää esimerkiksi Lahden kaupungin lähiliikuntapaikkana. Helsingin piirissä on saatu hyviä kokemuksia, kun reserviläisten opastamana Santahaminan rataa on ollut käyttämässä parkour-harrastajat ja muut kuntoilijat mm. triathlonistit.

Nyt, kun Lahden radalta poistuu toimintaa rasittanut armeijan byrokratia, harjoittelu mahdollistuu entistä helpommin. Liiton järjestämä CIOR-sotilasviisiottelun karsintakilpailu sekä ohjatut harjoitukset tullaan järjestämään jatkossa omalla radalla. Niin kauan kuin Hollolan Hälvälän ampumaradat ovat käytettävissä, onnistuu sotilasmoniottelut alueella. Rata siirtyy 1.1.2015 liiton omistukseen ja sitä tulee isännöimään Lahden Reserviupseerikerho.