Ilmoittautuminen Nijmegenin marssiin käynnissä

lokakuu 20, 2017

Nijmegenin neljän päivän marssi järjestetään ensi kesänä jo 102. kerran. Tähän maailman suurimpaan marssitapahtumaan osallistuu vuosittain yli 40.000 marssijaa. Vuonna 2018 Nijmeginissä marssitaan 17. – 20.7.

Suomesta Nijmegenissä on ollut marssijoita jo monena vuonna, mutta nyt tavoitteena on, että puolustusvoimien 100-vuotisjuhlavuonna marssille saataisiin vähintään sata suomalaista sotilasta. Sotilaiksi lasketaan niin reserviläiset kun ammattisotilaatkin.

Tapahtumassa on sotilaille oma sarja. Vuosittain mukana on ollut tuhansia sotilaita yli 30 eri maasta joukkueena tai yksilöinä. Sotilaat majoittuvat yhteiseen sotilasleiriin ’Kamp Heumensoordiin’, joka tuottaa sotilaiden tarvitsemat palvelut. Sotilaspukuiset reserviläiset marssivat sotilassarjassa.

Marssille osallistuminen edellyttää pitkäkestoiseen ja jatkuvaan lajiharjoitteluun sitoutumista, koska jokaisena neljänä päivänä marssitaan 40 kilometriä ja marssialustana on pääsääntöisesti asfaltti. Alle 50-vuotiailla marssijoilla on mukana kuljetettavien nesteiden lisäksi vähintään 10 kg painava reppu.

Suomen marssiosaston rungon muodostavat, RUL:n, RES:n, SRTL:n, MPKL:n, RESUL:n ja SOTUL:n jäsenjärjestöjen edustajista kootut joukkueet.

Ilmoittautuminen avattu

Joukkueet kootaan ja ilmoittautuminen hoidetaan Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen sivujen kautta.  Ilmoittautuminen on nyt avattu ja ilmoittautumisaikaa on marraskuun loppuun saakka. Ilmoittaudu kirjoittamalla MPKn koulutuskalenterilla:

Marssijoukkue 1 – Nijmegen 2018 (Etelä-Suomi): https://www.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/94281

Marssijoukkue 2 – Nijmegen 2018 (Pohjois-Suomi): https://www.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/94313

Lisätietoja tapahtumasta antavat Heikki Pietilältä (, tai 040 534 5696) ja Joel Sjögreniltä ().