Kesälahti ja Kuusivaara RUL:n varapuheenjohtajiksi

joulukuu 14, 2019

Helsingissä 14.12.2019 kokoontunut liittovaltuusto valitsi äänestyksen jälkeen liiton varapuheenjohtajiksi Veli-Matti Kesälahden ja Tuomas Kuusivaaran. Imatralla asuva reservin kapteeni Veli-Matti Kesälahti toimii tulevana vuonna liiton 1. varapuheenjohtajana. Kesälahti oli vuonna 2019 liiton 2. varapuheenjohtaja ja sitä ennen useita vuosia liittohallituksen jäsenenä, yhden kolmivuotiskauden liittovaltuustossa, sekä pitkään myös liiton kansainvälisen toimikunnan jäsenenä. Valkeakoskella asuva Tuomas Kuusivaara on reservin luutnantti ja on toiminut vuodesta 2018 liiton järjestötoimikunnan puheenjohtajana. Lisäksi Tuomaksella on kokemusta liiton työvaliokunnasta työskenneltyään siinä vuoden 2018 asiantuntijajäsenenä. Vuonna 2020 Kuusivaara on liiton 2. varapuheenjohtaja. Liiton varapuheenjohtajan tehtäviä tavoitteli kolme henkilöä.

Liiton puheenjohtajana vuoden 2020 alusta aloittaa yliluutnantti (res) Aaro Mäkelä. Reservin majuri Mikko Halkilahti on toiminut liiton puheenjohtajana kaksi puheenjohtajakautta vuosina 2014-2019.

Suomen Reserviupseeriliiton liittovaltuuston puheenjohtajana jatkaa majuri (res) Markus Lassheikki Kirkkonummelta sekä varapuheenjohtajana majuri (res) Jyri Vilamo Helsingistä.

Kuvassa vasemmalta: Tuomas Kuusivaara, Veli-Matti Kesälahti, Aaro Mäkelä, Markus Lassheikki ja Jyri Vilamo.

 

Uusi puheenjohtaja tuo uusia tavoitteita

Aaro Mäkelä valittiin puheenjohtajaksi seuraavalle kolmevuotiskaudelle 2020-2022 neljän muun ehdokkaan joukosta marraskuun puolivälissä Turussa pidetyssä liittokokouksessa. Laihialta kotoisin oleva ja Helsingissä asuva Mäkelä on toiminut vuodesta 2016 liiton varapuheenjohtajana, jonka lisäksi hän on ollut mm.  MPK:n hallituksen jäsen ja talousvaliokunnan puheenjohtaja.

Mäkelä aikoo omalla puheenjohtajakaudellaan keskittyä erityisesti reserviupseerien kouluttautumismahdollisuuksien ja urapolkujen kehittämiseen yhteistyössä MPK:n ja Puolustusvoimien kanssa. MPK ei toteuta koulutusta Puolustusvoimille enää jatkossa, mutta jatkaa ja kehittää sotilaallisia valmiuksia palvelevaa koulutustoimintaansa sekä mm. varautumiskoulutusta. Samalla reserviläisten rooli koulutuksen suunnittelussa ja toteutuksessa korostuu.

-Tehtävämme on varmistaa, että uudessa järjestelmässä ja työnjaossa sekä kouluttautumismahdollisuudet, että kouluttajatehtävät muodostuvat toimiviksi ja mielenkiintoisiksi, Mäkelä sanoi liittovaltuuston kokouksessa.


 

Lisäksi Mäkelä haluaa panostaa liiton näkyvyyteen, tunnettavuuteen ja edunvalvontatyöhön. Hän huomautti liittovaltuuston kokouksessa, että jo nyt liiton vahvat yhteydet eduskuntaan ja ministeriöihin mahdollistavat vuorovaikutteisen keskustelun.

-Tunnettavuutemme nousee sekä meidän kaikkien itsemme kautta ympäristöömme, että myös julkisen näkyvyyden kautta, totesi Mäkelä.

-Suunnitelkaamme kaikki yhdessä parhaita käytänteitä positiivisen näkyvyyden nostamiseksi sekä arjessa että tiedottamisessa.

 

Toimintasuunnitelma ja talousarvio hyväksyttiin

Liittovaltuuston kokous hyväksyi toimintasuunnitelman ja talousarvion tulevalle vuodelle liittohallituksen esittämässä muodossa. RUL:n toiminnan painopisteet vuonna 2020 ovat vapaaehtoisen maanpuolustuksen edunvalvonta (ampuma-aselaki ja vapaaehtoisen maanpuolustuksen laki), Reserviupseerikoulun 100-vuotisjuhlavuoden tapahtumat, sekä liiton kolmivuotissuunnitelman jalkauttaminen.

Liittovaltuuston kokouksessa valittiin myös liittohallitus vuodelle 2020. Kahdestakymmenestä hallituksen jäsenestä 5 on uusia tehtävissään (nimet kursivoitu). Uusi liittohallitus kokoontuu ensimmäisen kerran lauantaina 11.1.2020 Helsingissä.

 

Suomen Reserviupseeriliiton liittohallitus 2020

Puheenjohtaja ylil Aaro Mäkelä
I varapuheenjohtaja kapt Veli-Matti Kesälahti
II varapuheenjohtaja ltn Tuomas Kuusivaara

 

Liittohallituksen jäsenet

ETELÄ-HÄME: ltn Matti Vainio
ETELÄ-KARJALA: kapt Esa Forsblom
ETELÄ-POHJANMAA: kapt Tuomas Taivalmaa
HELSINKI: maj Matti Riikonen
KAINUU: ylil Risto Haverinen
KESKI-POHJANMAA: maj Jari Myllymäki
KESKI-SUOMI: ylil Mika Pakkanen
KYMENLAAKSO: kapt Pekka Mertakorpi
LAPPI: kapt Tero Hyttinen
OPISKELIJAT: ltn Taneli Laukkanen
PIRKANMAA: kapt Mikko Hörkkö
POHJOIS-KARJALA: kapt Jussi Hirvonen
POHJOIS-POHJANMAA: ylil Sampo Puoskari
POHJOIS-SAVO: kapt Erkki Saarijärvi
PÄIJÄT-HÄME: maj Juha Tarnanen
SATAKUNTA: ylil Petri Ranta
SUUR-SAVO: ylil Jussi Saarinen
UUSIMAA: ylil Tatu Häkkinen
VAASA: kapt Rodney Strandvall
VARSINAIS-SUOMI: ltn Johannes Kossila