”Reservin Kenttäjohtaja” ilmestynyt

lokakuu 28, 2011

Suomen Reserviupseeriliiton 80-vuotisjuhlajulkaisu ”Reservin Kenttäjohtaja”-kirja on ilmestynyt! Julkaisu oli ajoitettu valtakunnallisen Johtamispäivän yhteyteen 14.5.2011. Kirja on 120-sivuinen rautaisannos reservin johtajan perustietoja ja -taitoja.

Sotilaallisten tietojen ajantasaisuus ja kattavuus ovat erottamaton osa reserviläisjohtajuutta. Kirjan kautta Reserviupseeriliitto haluaa lisätä mahdollisuuksia uusien sotilaallisten tietojen hankkimiseen sekä jo opittujen asioiden ylläpitämiseen ja päivittämiseen.

Sisällöltään Reservin Kenttäjohtaja on laaja kattaus eri osa-alueiden ja yhteistoiminnan perusteista. Lähtökohtana on ollut joukkueenjohtajataso, mutta kirja ulottuu yksittäisen taistelijan taidoista aina mahdollisen vihollisen esimerkkistrategioihin asti. Kansien väliin mahtuu myös paljon yleistä kerrattavaa, mm. taktisista merkeistä, karttajärjestelmästä, johtamisesta ja tavallisimmista aseista. Parhaimmillaan se palvelee taskukirjana, josta käyttäjä voi kenttäolosuhteissa nopeasti tarkistaa tarvitsemansa tiedon.

Kirja on suunnattu kaikille sotilastaitojensa ylläpitämisestä ja kehittämisestä kiinnostuneille reservin johtajille. Se on oivallinen apuväline kertausharjoituksissa ja sopii mainiosti myös vapaaehtoisessa maanpuolustuskoulutuksessa käytettäväksi. Kirjan keskeisenä lähteenä on ollut Puolustusvoimien, erityisesti Reserviupseerikoulun, koulutusmateriaali. Lisäksi lähteinä on käytetty Huomio-käsikirjoja sekä Tykkimiehen Opasta.

Reservin Kenttäjohtaja on myös yksittäisen henkilön saatavilla. Liiton jäsenille kirjan hinta on 10€ ja muille 15€. Tilaukset voi tehdä liiton toimistosta sähköpostitse tai puhelimitse (09) 4056 2054.