Reserviupseerien tukisäätiö myönsi kolme apurahaa

marraskuu 21, 2012

Suomen Reserviupseerien tukisäätiön hallitus on myöntänyt tämän vuoden apurahat. Tänä vuonna apurahan saivat Tapiolan Reserviupseerit, Porvoon Reserviupseerikerho sekä Veitsiluodon Reserviupseerit.

Vuoden suurin apuraha, 700 euroa, myönnettiin Tapiolan Reserviupseereille toiminta-ampumaradan sähköistykseen. Kyseessä on tukisäätiön myöntämä Santavuoren – Karjalaisen apuraha. Porvoon Reserviupseerikerho sai oman kerho- ja kokoustilan kuluihin 400 euroa ja Veitsiluodon Reserviupseerit saivat 60-vuotisjuhlajulkaisuun myöskin 400  euroa.

Suomen Reserviupseerien Tukisäätiön tarkoituksena on tukea suomalaisten reserviupseerien henkisiä ja fyysisiä maanpuolustus- ja turvallisuusvalmiuksia sekä Suomessa toimivien suomalaisten reserviupseeriyhdistysten valtakunnan turvallisuutta edistävää toimintaa maanpuolustustietouden ja -tahdon ylläpitämiseksi ja kohottamiseksi sekä muutoinkin maanpuolustusedellytysten parantamiseksi.

Säätiö toteuttaa tarkoitustaan myöntämällä varoja sääntöjensä mukaisesti apurahoihin, avustuksiin ja stipendeihin, koulutus- ja julkaisutoimintaan, reserviupseerien toiminnan laajentamiseen ja tehostamiseen, erillisprojektien tukemiseen ja uusien toimintamuotojen kehittämiseen.

Vuodesta 2002 lähtien tukisäätiö on myöntänyt apurahoja yhteensä 11 250 euroa yhteensä 19 eri hankkeeseen.

Seuraavan kerran tukisäätiö myöntää apurahoja syksyllä 2013. Anomusten tulee olla RUL:n toimistossa 31.8.2013 mennessä.