RUK juhli 95 vuottaan marssien

kesäkuu 11, 2015

Reserviupseerikoulun 95 –vuotisjuhla kokosi reilut parituhatta reserviupseeria tutuille ympyröille Haminaan lauantaina 6.6.

– Reserviupseerikoulun merkitys suomalaiselle yhteiskunnalle on ollut kiistatonta. Kansakuntamme menestykseen on vaikuttanut yleisen asevelvollisuuden korkein johtajakoulutus ja eritoten Haminan Reserviupseerikoulu, jossa suurin osa maamme reserviupseereista on saanut koulutuksensa. On selvää, että nuoren varusmiehen itsetuntoa nostaa ja uravalintoja siivittää kokemus, kun hänet kaksikymppisenä nuorukaisena nostetaan esille suuresta massasta ja sanotaan: ” Sinussa on johtaja-ainesta, koulutamme sinusta johtajan”. Tämän parempaa starttia nuori ei voi saada aikuiselämänsä alkumetreille, totesi RUL:n puheenjohtaja Mikko Halkilahti tervehdyksessään RUK:n 95-vuotisjuhlassa.

Päivän ohjelmassa oli pääjuhlan lisäksi mm. reserviupseerikurssien ohimarssi, johtajakoulutuksen esittely, kalustoesittely sekä tutustuminen mentortoimintaan ja RUK:n priimustutkimukseen.

Bastionissa pidetyn pääjuhlan jälkeen ohjelmassa oli kurssien ohimarssi, johon osallistui reilusti toistatuhatta reserviupseeria. Vanhimmat kurssit, jolta marssissa oli edustus olivat kurssit 48 ja 55. Ensiksi mainittu kurssi alkoi välirauhan aikana kesällä 1940 ja jälkimmäinen kurssi pidettiin syksyllä 1942. Näyttävimmät marssiosastot olivat kursseilla 102, 117 sekä käynnissä olevalta kurssilta 246.

RUK:n 95-vuotisjuhlista löytyy paljon kuvia RUK95 -juhlasivuilta. Kuvat on ottanut RUK:n tiedottaja Kirsi Lauri.