Lippua, miekkaa, kivääriä, pistoolia, kameraa, retkeilyvälineitä...
Teksti: Janne Kosonen

RUL tuki kentän hankkeita yli 20.000 eurolla

Reserviupseeriyhdistysten ja -piirien hankkeiden tukemiseen tarkoitettua projektitukea myönnettiin vuonna 2012 yhteensä 20.965 €. Tukea sai 41 hanketta.

Yksittäinen tuki vaihteli 80 –  1.250 € (keskiarvo oli 511 € hanke). 500 euroa tai enemmän tukea myönnettiin Imatran, Iisalmen, Länsi-Vantaan, Merikarvian – Siikaisten, Padasjoen, Porvoon, Pyhäjärven, Siilinjärven, Suonenjoen, Sysmän, Tapiolan sekä Vaasan opiskelijoiden (VORU) reserviupseerikerhoille.

Vähintään 500 euron projektituen saivat myös Etelä-Hämeen, Etelä-Karjalan, Kymenlaakson, Pohjois-Karjalan ja Varsinais-Suomen reserviupseeripiirit.

Eniten tuettiin yhdistysten asehankintoja sekä ampumaratojen kunnostusprojekteja. Tukea myönnettiin myös kerhomajojen ja kokoontumistilojen remontteihin, historiikkeihin, kantolippuihin sekä suunnistuskartan tekemiseen. Lisäksi tuettiin piirien atk-hankkeita.

Vuonna 2013 jaossa 22.000 euroa

Alkaneelle vuodelle projektitukeen ja piirien atk-hankintoihin on varattu 22.000 euroa. Projektituen myöntöperusteet ovat ennallaan. Yksittäistä hanketta kohti tukea voidaan myöntää enintään 25 % kustannuksista, maksimin ollessa kuitenkin 2.200 €.

Vapaamuotoisessa kirjallisessa hakemuksessa on kerrottava hankkeen kustannukset (kokonaismäärä ja yhteishankkeissa kerhon osuus siitä). Hakemuksen liitteeksi oheistetaan tuorein tilinpäätös. Tuen myöntämisehtona on lisäksi se, että toimintalomake vuodelta 2012 oltava palautettu täytettynä.

Projektitukihakemukset käsittelee liiton taloustoimikunta. Hakemusten määräajat ovat 28.2., 15.5., 15.8. ja 15.11. Lisätietoja kaikista projektitukeen liittyvistä asioista saa liiton toimistosta.