Sotilasmoniottelu Kanadassa elokuussa

huhtikuu 13, 2018

Naton reserviupseerijärjestö CIOR:n sotilasmoniottelu järjestetään Quebecissä Kanadassa elokuun alussa 5.-11.8.2018. Liitto lähettää karsintakilpailun perusteella 3+1 henkisen joukkueen Kanadaan. Joukkue valitaan toukokuussa järjestettävän karsinakilpailun perusteella.

Monipuolinen ja rankka kilpailu

Sotilasmoniottelu on monipuolinen ja haastava kolmen päivän aikana suoritettava kilpailu. Sotilasmoniottelun lajit ovat esterata, esteuinti, kivääri- ja pistooliammunta, sotilassuunnistus tehtävärasteineen sekä käsikranaatin heitto.

CIOR-sotilasmoniottelu on periaatteiltaan sama laji kuin sotilasviisiottelu. Se on kehitetty Naton reserviupseerijärjestön CIOR:n mestaruuskilpailuita varten. Lajit eroavat muutamassa kohdassa: Sotilas-5-ottelu on yksilölaji, CIOR-sotilasmoniottelussa kilpaillaan kolmen hengen joukkuein.

Maastojuoksu on sotilasmoniottelussa korvattu sotilassuunnistuksella, johon kuuluu myös erilaisia tehtävärasteja esim. ensiapu-, kohteensuojaus- tai vesistön ylitystehtäviä. Lisäksi sotilasmoniottelu kilpaillaan taisteluvarusteissa – sotilas-5-ottelussa on sallittu urheiluasut.

CIOR-sotilasmoniottelussa lajien suoristusjärjestys on ammunta, esterata, esteuinti, käsikranaatin heitto ja sotilassuunnistus sekä siihen liittyvät oheislajit mm. kartanluku ja paikanmääritys. Järjestäjien päätöksellä käsikranaatin heitosta omana lajinaan voidaan luopua, jolloin se voidaan sisällyttää sotilassuunnistukseen esim. osana taistelutilanteen mukaista toimintarastia. Lajien suoritusjärjestyksellä on huomioitu niiden fyysistä rasittavuutta.

Sotilasmoniottelun säännöt löytyvät netistä RUL:n nettisivuilta eli täältä

Karsintakilpailu Lahdessa

RUL:n edustusjoukkue on osallistunut lajin mestaruuskilpailujen rauhankumppanuusmaiden sarjaan vuodesta 1995. RUL:n joukkue valitaan Milcomp 2018 karsintakilpailussa, joka järjestetään 25. – 26.5. Lahden seudulla. Liitto vastaa joukkueen osallistumis- ja matkakuluista.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Lahden karsintakilpailuun 13.5. mennessä järjestösihteeri Saku Liehulle: , 040 556 8798.