Tuomo Simojoki MPY:n toimitusjohtajaksi

Tuomo Simojoki MPY:n toimitusjohtajaksi

marraskuu 12, 2012

Maanpuolustusyhtiön MPY OY:n toimitusjohtaja vaihtuu ensi helmikuussa. Yhtiötä vuodesta 1998 luotsannut Heikki Suominen jää eläkkeelle ja hänen tilallaan aloittaa FM Tuomo Simojoki.

Simojoki, 32, siirtyy yhtiöön painotalo Westpointista, jossa hän on toiminut viisi vuotta myyntipäällikkönä vastaten muun muassa markkinoinnista Suomeen, Pohjoismaihin ja Englantiin.

Maanpuolustusyhtiö on Simojoelle entuudestaan tuttu, sillä hän on työskennellyt MP-myymälässä vuosina 2002–06. – Näen yhtiön talona, jossa on tehty paljon hyvää mutta jäljellä on riittävästi positiivista haastetta. Talous on hyvässä kunnossa, mikä mahdollistaa uuden tekemisen, Simojoki kertoo.

Maanpuolustusyhtiö on Reserviupseeriliiton ja Reserviläisliiton puoliksi tasaosuuksin omistama yhtiö, joka tuottaa liitoille hallintopalveluja, kustantaa Reserviläistä sekä pyörittää MP-myymälää. – Lehti tuntuu olevan hyvässä kunnossa, hallintopalvelut myös. Myynnin kehittäminen onkin se puoli, johon tulen keskittymään, Simojoki arvioi.

– Markkinoilla on muitakin hyviä toimijoita, mutta MP-myymälän vahvuutena on sen uskottavuus. Myymälällä on uskollinen asiakaskunta. Haasteena onkin löytää uusia markkinoita.

Uusi tehtävä merkitsee Simojoelle muuttoa Raumalta Helsinkiin. Mukana tulevat vaimo ja neljä tytärtä. Varusmiespalveluksensa Simojoki on suorittanut laskuvarjojääkärinä 2001–02. Sotilasarvoltaan hän on reservin kersantti.

Teksti ja kuva: Mirva Brola