Viron puolustusministerin tervehdys RUL:lle

lokakuu 28, 2011

Viron puolustusministeri Mart Laar muisti 80 -vuotiasta Suomen Reserviupseeriliittoa tervehdyksellä, jossa hän korosti Viron ja Suomen ainutlaatuista yhteistyötä.

Herrat upseerit

Haluan toivottaa teille tämän tärkeän päivän johdosta voimia ja sisukkuutta. Viro ja Suomi ovat ainoat naapurivaltiot Euroopassa, jotka eivät ole koskaan sotineet keskenään.

Suomalaiset vapaaehtoiset auttoivat luomaan Viron oman valtion Vapaussodassa taistellen. Virolaiset vapaaehtoiset maksoivat verivelkansa takaisin Jalkaväkirykmentti 200:n kokoonpanossa toisessa maailmansodassa taistellen Suomen vapauden ja Viron kunnian puolesta. Tämä verellä vahvistettu ystävyys on jatkunut myös nykyaikana, jolloin Suomelta saatu apu Viron puolustusvoimien rakentamisessa on ollut mittaamattoman arvokasta.

Tiedän, että reserviupseereilla on ollut siinä hyvin suuri osuus. Kyseisellä yhteistyöllä on ollut oma roolinsa siinä, että Viro on hyväksytty Naton täysjäseneksi. Olen vakuuttunut siitä, että yhteistyö jatkuu entiseen tapaan myös tulevaisuudessa.

Toivotan teille paljon voimia!
Mart Laar, puolustusministeri

***

Viron puolustusministerin tervehdyksen RUL:lle toivat Viron Reserviupseeriliiton puheenjohtaja Toomas Peek (vas) ja EROK:n Suomen yhteysupseeri Kuno Peek.