Puheenjohtajan tervehdys

Arvoisa lukija,

kevät on vihdoin täältä ja toiminta-alueemme koronatilannekin alkaa näyttämään taas kohtuullisen hyvältä. Tämänhetkinen tilanne näyttää siltä, että kesää päästäisiin viettämään jo vapaammissa merkeissä kuin alkuvuosi on vierähtänyt. Sama näkyy myös reserviläistoiminnassa, joka alkaa vähitellen normalisoitumaan ja mahdollisesti syksymmällä palautuu jo lähes normaaliksi. Entiseen tuskin kuitenkaan palataan enää koskaan täysin vaan uskon, että muun muassa virtuaalitilaisuudet ja etäosallistumismahdollisuudet ovat tulleet jäädäkseen reserviläistoimintaan. Tämä haastaa myös yhdistykset kehittämään toimintaansa uuden normaalin mukaiseksi.

Virtuaali- ja etätapahtumia järjestetään myös Reserviupseeriliiton ja Puolustusvoimien toimesta. Koronatilanteen vuoksi muun muassa RUK100-pääjuhla on siirtynyt kokonaan virtuaaliseksi. Tapahtuma järjestetään 12. kesäkuuta. Osallistumislinkin ja lisätiedot löytyy osoitteesta https://maavoimat.fi/ruk-100. Joku on saattanut myös huomata sosiaalisesta mediasta, että Suomen Reserviupseeriliitto haastoi Reserviläisliiton Maaottelumarssin hengessä Muistomarssille toukokuuksi. Marssin ajankohta on 4.-25.5.2021 ja tavoitteena on saada molempien liittojen piirit ja yhdistykset mukaan haastekampanjaan ja siten mahdollisimman moni liiton jäsen marssimaan. Haastematka on 10 kilometriä, mutta pidempäänkin saa toki marssia. Marssijoiden kesken arvotaan muun muassa tuotepalkintoja. Haluan kehottaa kaikkia yhdistyksiä järjestämään jäsenilleen yhteisen marssitapahtuman haasteen suorittamiseksi. Yksinkin voi toki marssia, mutta tässä on helppo ja yhteisöllinen mahdollisuus yhdistyksille järjestää mielekästä ja sotilaskuntoa ylläpitävää toimintaa jäsenistölleen.

Piirin ajankohtaisena asiana haluan nostaa heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävän Reserviläisurheiluliiton reserviläisammunnat, jotka järjestetään piirimme toimesta Huovinrinteellä. Kisat vaativat paljon toimihenkilöitä onnistuakseen, joten toivon yhdistysten kyselevän jäsenistöstään henkilöitä, jotka voisivat osallistua kisajärjestelyihin. Toimitsijoita tarvitaan sekä ampumaradoille, että kisatoimistoon ja yleisjärjestelyihin. Toimitsijana toimiminen tuo mukanaan myös oikeuden osallistua kilpailuun. Kiinnostuneet henkilöt voi ilmoittaa piiritoimistoon.

Mukavaa kevättä!

Johannes Kossila
Varsinais-Suomen Reserviupseeripiiri
puheenjohtaja