Puheenjohtajan tervehdys

Arvoisa reserviupseeri,

Elämme edelleen koronatilanteen aiheuttamaa poikkeusaikaa. Onneksi tilanne näyttää kuitenkin jo hieman helpottavan ja hallitus on aloittanut osittain purkamaan voimassa olevia rajoituksia. Koululaiset ovat jo palanneet takaisin kouluun, ja ravintoloidenkin on määrä avautua osittain kesäkuun alusta alkaen. Rajoitusten vähentyessä on kuitenkin tärkeä pitää edelleen mielessä vastuu, joka meillä kaikilla on koronatilanteen kurissa pitämisessä. Vaikka saamme lähitulevaisuudessa kokoontua ja liikkua hieman vapaammin, tulee meidän edelleen välttää turhaa kontaktia ja noudattaa yleisiä hygieniaohjeita. Nähtäväksi jää, joudutaanko rajoitteita taas tilapäisesti lisäämään uuden virusaallon saapuessa, mutta siihen asti jatkakaamme kaikki vastuullista toimintaa viranomaisten työn helpottamiseksi ja läheistemme turvaamiseksi.

Kesän lähestyminen tuo koronatilanteesta huolimatta uusia tuulahduksia myös varsinaissuomalaiseen reserviläistoimintaan. Aluetoimiston pitkäaikainen päällikkö Joni Lindeman on jättämässä pestinsä ja siirtymässä uuteen tehtävään. Jonin aikana reserviläisten ja aluetoimiston yhteistyö on ollut todella sujuvaa ja Joni on osoittanut esimerkillistä toimintaa reserviläisten taitojen parantamisessa ja hyödyntämisessä. Haluan kiittää Jonia viime vuosien yhteistyöstä ja toivottaa menestystä uusiin tehtäviin.

Uutena päällikkönä aloittaa everstiluutnantti Petteri Iitti. Toivon hänelle menestystä tehtävässään ja, että näemme hänet usein myös meidän tapahtumissa.

Hallituksen ohjeistusten mukaisesti myös piirimme alkaa suunnittelemaan reserviläistoiminnan osittaista palauttamista normaalin mukaiseksi. Piirien yhteinen työvaliokunta teki viime kokouksessaan päätökseen, että toimintaa aletaan jatkamaan normaalisti elokuun alusta alkaen. Tämä on linjassa puolustusvoimien ja Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen viimeaikaisten päätösten kanssa. Toiminnan osittainen jatkaminen tarkoittaa, että muun muassa loppukesän ja alkusyksyn kisojen järjestäjien tulee alkaa valmistelemaan tulevia kisoja. Mikäli tarvitsette tukea kisojen järjestämiseen, olkaa yhteydessä piiritoimistoon. Toiminnan osittaisessa jatkumisessa kannattaa myös huomioida, että koronatilanteen vuoksi yhdistysten vuosikokoukset on tilapäisesti mahdollista järjestää täysin virtuaalikokouksina. Kevätkokousten sallittua järjestämisaikaa on valtion toimesta jatkettu syyskuun loppuun asti. Mikäli yhdistyksellänne on vielä kevätkokous järjestämättä koronatilanteen vuoksi, kannattaa vähitellen alkaa jo suunnittelemaan kevätkokouksen ajankohtaa.

Mukavaa kesän odotusta!

Johannes Kossila
Varsinais-Suomen Reserviupseeripiiri
puheenjohtaja