Etusivu

Tervetuloa Virolahden ja Miehikkälän Reserviupseerikerho ry:n kotisivuille!

Suuntaa antaavia vinkkejä pukeutumisohjeeksi virallisiin tilaisuuksiin, klikkaa linkkiä alla:
Kunniamerkkien käytöstä ja kunniavartioasusta

Kerho perustettu 1951

Kuten yhdistyksen  nimestä käy ilmi, reserviupseerikerho toimii Virolahden ja Miehikkälän kuntien alueella, kaakkoisrajalla. Kerho on perustettu vuonna 1951 Virolahden Reserviupseerikerhon nimellä. Nimi muutettiin vastaamaan koko toimialuetta 1990-luvulla. Kerhossa on 51 jäsentä. Se kuuluu Kymenlaakson reserviupseeripiiriin.

Virolahden ja Miehikkälän reserviupseerikerhon toiminta on hyvin vahvasti painottunut Salpalinjaan. Se on luonnollista ja luontevaa, koska itärajamme massiivinen puolustuslinnoitus halkoo keskeltä kerhon molempia  toimialuekuntia, Virolahtea ja Miehikkälää. Salpavaelluksella ja sen alla tapahtuvassa RUK:n reserviupseerikurssien opastuksissa Salpalinjaan kerho on keskeisesti mukana.

Kerhon työn Salpalinjan hyväksi huomasi viime kesän alussa myös Sotavahinkosäätiö, joka myönsi RUL:n esityksestä kerholle 2000 euron tunnustuspalkinnon.

Sotavahinkosäätiön tunnustuspalkintoja olivat vastaanottassa Petri Rajajärvi (Virolahti-Miehikkälä), Jukka Anttonen (Lahti) ja Sampo Puoskari (Pohjois-Pohjanmaa). Tunnustukset luovutti kenrl Ilkka Aspara. Kuva ja kuvateksti RUL-sivusto

Sotavahinkosäätiön tunnustuspalkintoja olivat vastaanottamassa Helsingissä  29.11.2014 Petri Rajajärvi (Virolahti-Miehikkälä), Jukka Anttonen (Lahti) ja Sampo Puoskari (Pohjois-Pohjanmaa). Tunnustukset luovutti kenrl Ilkka Aspara. Kuva ja kuvateksti RUL-sivusto.

Muutakin toimintaa tietysti on. Myös siihen pääset tutustumaan näillä sivuilla.

Näiden sivujen ylläpito on jatkuva prosessi. Sivut avattiin 1.11.2014. Näiden sivujen ensimmäisenä ylläpitäjänä oli Terho Ahonen ja kuvat ellei toisin ole mainittu ovat hänen ottamiaan tai kotialbumista. Hallituksen kasvokuvissa on muutama vänrikki res Emilia Ristolan Salpavaellus 2014 kuvista rajattuja otoksia. Uusi ylläpitäjä 2017 alusta lukien on Mikko Suoknuuti.

 

 

 

 

RUL:n vuoden 2013 maanpuolustusteko

RUL palkitsi Virolahden ja Miehikkälän Reserviuopseerikerhon vuoden 2013 maanpuolustusteko-tunnustuksella. Liiton edustajat, toiminnajohtaja Janne Kosonen (vas) ja puheenjohtaja Mikko Halkilahti luovuttivat asiaakoskevan kunniakirjan puheenjohtaja Petri Rajajärvelle ja varapuheenjohtaja Erkki Rikkolalle Salpavaelluksen päätösjuhlassa 2014. Kuva Salpavaellus 2014 Emilia Ristola.

RUL palkitsi Virolahden ja Miehikkälän Reserviuopseerikerhon vuoden 2013 maanpuolustusteko-tunnustuksella. Liiton edustajat, toiminnajohtaja Janne Kosonen (vas) ja puheenjohtaja Mikko Halkilahti luovuttivat asiaakoskevan kunniakirjan puheenjohtaja Petri Rajajärvelle ja varapuheenjohtaja Erkki Rikkolalle Salpavaelluksen päätösjuhlassa 2014. Kuva Salpavaellus 2014 Emilia Ristola.

Kauniisti sanottu:

Suomen Reserviupseeriliiton puheenjohtajaMikko Halkilahti Salpavaelluksen päätösjuhlassa 2014 Miehikkälässä:

Eritoten Salpavaelluksen tiedotuspuoli, erinomaisine netti- ja facebook-sivuineen sekä blogeineen, on näyttänyt mallisuorituksen koko maamme vapaaehtoisille maanpuolustusjärjestöille. Tällä tavalla tiedotus tulisi todellakin hoitaa”

Liity jäseneksi!

Jos et ole vielä kerhon jäsen ja jäsenyys kiinnostaa, katsele kaikessa rauhassa muutkin sivut läpi, innostu ja mene yhteydenottolomakkeeseen ja kerro aikeesi.

Vänrikkipäivänä toukokuussa 2011 vanhat jermut Erkki Rikkola ja Jukka Lappi panivat vänrikit Juhana Roimolan, Antti Pakkasen ja Heikki Ronkaan tunnistamaan vanhoja jalkaväkiaseita.

Vänrikkipäivänä toukokuussa 2011 vanhat jermut panivat nuoret vänrikit tunnistamaan vanhoja jalkaväkiaseita.

Tunnistettavat aseet rivistä.

Tunnistettavat aseet rivissä.

 

Olemme myös Facebookissa

Jo noin puolet suomalaisista seuraa internettiä, somea (sosiaalinen media), kuten Facebookia. Mekin olemme siellä, klikkaa alla f-kuvaketta. Se pyytää kirjautumista ja jos et ole vielä facebookin avarassa maailmassa, rekisteröidy, saat tunnukset. Se on helppoa. Facebook on hyödyllinen sivusto, esim Salpavaellus on hyötynyt siitä paljon. Ongelmaa ei ole, kun yleissääntönä muistat, että se mitä kirjoitat ja julkaiset, on periaatteessa julkista, siis älä kerro sotasalaisuuksia äläkä mitään, mitä et halua muiden tietävän itsestäsi. Tervetuloa Virolahden ja Miehikkälän Res.ups -fb-ryhmään! Siis klikkaa:

Facebook_40px