Etusivu

Oulun Reserviupseerikerho ry

(ORUK) on toiminta-alueensa reserviupseerien palvelusajan jälkeinen aatteellinen ja toiminnallinen yhdysside valtakunnan turvallisuutta edistävää toimintaa varten.

Vuonna 1933 perustetussa Suomen kolmanneksi suurimmassa reserviupseerikerhossa on yli 750 jäsentä.

Yhdistys toimii Oulun kaupungin alueella ja sen tarkoituksena on jäsentensä sotilaallisten tietojen, johtamiskyvyn ja valmiuksien ylläpito. Tarkoitustaan yhdistys toteuttaa mm. säilyttämällä maanpuolustushenkeä, kunnioittamalla edellisten sukupolvien työtä, johtamalla ja järjestämällä reserviupseerien lisäkoulutusta mm. MPK:n kanssa sekä tukemalla henkistä ja fyysistä kuntoa sekä upseeritaitoja ylläpitävää toimintaa.

 

Vaakunalogo koho

 

Käsiaseammunta, harjoittelu ja kilpailut muodostavat ison osan aktiivisesta toiminnastamme: Ampumakalenteri ja Liikuntakalenteri.

ORUK järjestää jäseniltoja, tutustumiskäyntejä ja vierailuja. Se kouluttaa ja harjoittelee sekä ottaa aktiivisesti osaa veteraanityöhön. Näkyvimpiä ovat toimintapäivät, messuosallistumiset ja osallistuminen Vänrikkipäiviin: www.oruk.fi.

Kunniavartiot muun muassa jouluaattoina Intiön sankarihaudoilla ovat juhlavia kunnianosoituksia itsenäisyytemme puolesta taistelleille.

Yhdistys on Pohjois-Pohjanmaan Reserviupseeripiiri ry:n jäsen ja 17. toukokuuta 1931 perustetun Suomen Reserviupseeriliiton (RUL) alainen jäsenyhdistys. Yhdistys ei osallistu puoluepoliittiseen toimintaan.

Liity jäseneksi.
-Voit liittyä Oulun reserviupseerikerhon (ORUK) jäseneksi
Reserviupseeriliiton (RUL) sivujen https://www.rul.fi/
kautta.
-Liittymällä jäseneksi pääset osallistumaan vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön ja seuraamaan kokonaismaanpuolustustyön kehitystä ja toimintaa paalupaikalta.

Yhteystiedot:
Email. [email protected]

Kotisivut:

www.oruk.fi

Facebook:

https://www.facebook.com/OulunReserviupseerikerho