Vapaaehtoinen Pelastuspalvelu

Lappiin odotetaan suurtulvia tälle keväälle. Tällä hetkellä ainakin Tornio, Rovaniemi, Kittilä, Ivalo ja Kemijärvi on ennusteiden mukaan mahdollisuus vahinkorajat ylittävään tulvaan. Tulvaennuste myös Tornionjokilaaksossa ennakoi odotettua haastavampaa tulvatilannetta mm. Pellon osalta. Tämän vuoksi olisi erittäin tarpeellista, ett vapaaehtoisia osallistuisi viranomaisten ja vaarassa olevien kansalaisten avuksi.

Liitteessä olevassa infokirje kansalaiset 27.4.2020 kerrotaan tarkemmin miten Tulvatilanteessa tullaan toimimaan.

Infokirje kansalaiset 27.4.2020

Jos sinulla heräsi nyt kiinnostus olla mukana vapaaehtoisena auttajana tule mukaan Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun toimintaan mukaan. Meillä Ylitorniolla on oma hälytysryhmä alueen reserviläisille – Ylitornion reserviläiset, jäsenliittoon katsomatta.

Liitteessä olevaan OHTOon kirjautuminen ja vastaaminen ohjeessa kerrotaan, miten pääset mukaan. Jos rekisteröidyt Vapepaan Ohto-järjestelmän kautta, niin ilmoita siitä Meri-Lapin alueella Markku Hotille (markku.hotti@pp.inet.fi; gsm. 0400 221 157 sekä Tero Hyttiselle (tero-hyttinen@hotmail.com; gsm. 044 309 2263) . Vaihtoehtoiset voit täyttää oheisen Henkilön ilmoittautumiskortti 2020 ja toimittaa sen sähköpostitse minulle tero-hyttinen@hotmail.com . Tulosta tämä Henkilön ilmoittautumiskortti 2020, myös mahdollista tulevaa hälytystä varten.

OHTOon kirjautuminen ja vastaaminen

Henkilön ilmoittautumiskortti 2020

Osallistuminen hälytyksiin on vapaaehtoista, mutta toki toivottavaa, kun siihen on mahdollista. Hälytyksen sattuessa saat puhelimeesi teksitiviestinä Hälytysviestin. Hälytysviestiin voit vastata kolmella tavalla: en pääse, pääsen tai pääsen myöhemmin. Syytä poisjääntiin ei tarvitse selitellä kenelläkään.
Hälytysviesti Ohto-järjestelmästä on tehokkain tapa saada auttajat liikkeelle. VAPEPAn valmiuspäivystäjä voi yhdellä napin painalluksella lähettää viestin vaikka kaikille maakunnan vapepalaisille.

Hälytyksen sattuessa, kun lähdet operaatioon, niin ota mukaasi täyttämäsi ja tulostamasi Henkilön ilmoittautumiskortti 2020. Operaatioon osallistujat kirjataan Vapepakeskukseen tehtävän ajaksi mm. vakuutusten sekä kulukorvausten maksamisen vuoksi.

Vastuu operaatiosta on viranomaisilla ja heidän täytyy tietää keitä tehtäviin osallistuu. Me Lapissa olemme VAPEPAssa edelläkävijöitä monessa asiassa, ennen kaikkea MSO-etsinnöissä.

Nyt Sinulla hyvä reserviläinen on mahdollista tulla mukaan toimintaan ja ojentaa auttava kätesi mahdollisessa hädässä,
Hyvää ja turvallista kevättä kaikille!