Toiminta

Kankaanpään Seudun Reserviupseerit ry 
on reserviupseerien valmiuksia kehittävä järjestö, joka vaikuttaa maanpuolustusedellytysten parantamiseen ja tukee valtakunnan turvallisuutta. T
ehtävänä kerholla on ylläpitää sotilaallisia tietoja, taitoja, johtamiskykyä ja valmiuksia reserviupseerien keskuudessa sekä kohottaa ja ylläpitää maanpuolustustahtoa.  Harrastamme aktiivisesti suunnistusta, hiihtoa, eri pallopelejä ja monipuolisesti ammuntaa.  Toimintamuotoina ovat maanpuolustukselliset urheilulajit, kriisijohtamisen kehittäminen ja yhteyksien luominen  maanpuolustuskyvyn kohottamiseksi.   Myös yhteydenpito ja yhteistyö alueen muiden reserviläisjärjestöjen ja varuskunnan kanssa on tärkeä asiamme, koska yhdessä olemme enemmän.

Liity jäseneksi tästä linkistä: https://www.rul.fi/liity-jaseneksi/

****************

KUNNIAVARTIO 6.12.2017   SUOMI 100

Juha L, Marko E ja Hannu V Suomen lipun kanssa johtavat lippulinnaa.  Oman kerhon lippua vie Jarkko H.

***********************

AMPUMAKISA KEVÄÄLLÄ

Meillä oli Kpään Reserviläiset ry:n hallituksen kanssa ampumakisa.  Paikkana oli Niinisalon varuskunnan ampumarata Pohjankankaalla.

Ammuttiin perinteinen kisa pienoispistoolein ja ammunnan jälkeen jälkipelit Räjähdekeskuksen saunalla.

Ammuntakisan tulos oli harvinainen TASAPELI.   Yksilösuorituksen voitti Hannu Vienola (49 pist.)  ja puhjoht luovutti hänelle sammutuspeitteen palkinnoksi.

***************

70vuotisjuhlat  Kuntoutuskeskuksessa  18.11.2015

pmniiinisto

Puolustusministeri Jussi Niinistön juhlapuhe (lyhennelmä)

Asevelvollisten koulutuksesta ei ole varaa tinkiä

Puolustusministeri Jussi Niinistö puhui Kankaanpään seudun reserviupseerien 70- ja Kankaanpään reserviläisten 60-vuotisjuhlassa keskiviikkona 18.11.2015. Ministeri korosti puheessaan reserviläisten suorituskyvyn ylläpitämisen tärkeyttä nopeasti muuttuvassa turvallisuusympäristössä. ”Puolustusratkaisumme tuottaa meille varteenotettavan kyvyn vastata perinteiseen sotilaalliseen uhkaan. Valmiuttamme reagoida toimintaympäristössämme tapahtuviin nopeisiin muutoksiin ja uusiin uhkiin on kuitenkin jatkuvasti syytä kehittää”, ministeri Niinistö sanoi puheessaan. ”Keskeinen osa tätä työtä on reservimme osaamisesta huolehtiminen.” Vapaaehtoinen maanpuolustustyö reserviläisten osaamisen, suorituskyvyn sekä maanpuolustustahdon kohottamiseksi sai ministeriltä kiitosta. ”Tässä työssä myös reserviläisjärjestöillä ja paikallisyhdistyksillä on oma tärkeä roolinsa. Vapaaehtoinen maanpuolustustyö on merkittävä ja tervetullut lisä puolustusvoimien itse antamalle koulutukselle”.  Taloudellisesti vaikeina aikoina vapaaehtoisen maanpuolustustyön merkitys korostuu, hän totesi. Puheensa lopussa ministeri huomautti, kuinka käsityksemme kansallisen turvallisuuden uhkakuvista ovat monipuolistuneet. Uudet hybridisodankäynnin muodot vaativat myös lainsäädännön kehittämistä. ”Jos vakavasti haluamme varautua meihin kohdistuviin uhkiin, on meillä oltava työkalut näiden uhkien paljastamiseksi. Tällä hetkellä työkalupakissamme on ennakkovaroituksen mentävä aukko. Säädösvalmistelu asian korjaamiseksi ja tiedustelulainsäädännön aikaansaamiseksi onkin jo käynnistetty”, ministeri Niinistö totesi ja toivotti juhlayleisölle antoisaa vuosijuhlaa.

kutsuvier

Vas. respiirien toiminnanjohtaja Taina Mäkitalo, Jari Anttila, eversti Petri Kosonen, pm Jussi Niinistö, Esko Isohannu ja kirkkoherra Keijo Rainerma.

Juhlassa palkittiin seuraavat henkilöt;

Maj Juha Leppänen                          RUL:n kultainen ansiomitali

Kapt Esko Isohannu                         RUL:n kultainen ansiomitali

Kapt Jarkko Harri                             RUL:n  hopeinen ansiomitali

Ltn  Marko Eronen                           RUL:n  hopeinen ansiomitali

Maj  Pekka Termala                         SatResUpspiirin Hopeinen ansiomitali

Ylil  Tapani Torpo                             SatResUpspiirin Hopeinen ansiomitali

Ylil Jarmo Koivisto                           Kerhon oma pöytästandardi nro

Ltn Hannu Lammintausta              Kerhon oma pöytästandardi nro

 

Satakunnan respiirien kevätkokouksessa Nakkilassa 21.3.2016 palkittiin:

Kapt Erkki Tuovila                   SatResUps piirin kultainen ansiomitali

Ylil Paavo Kamppi                    SatResUps piirin hopeinen ansiomitali

ONNITTELUMME!

 

Liity jäseneksi tästä linkistä:

https://www.rul.fi/liity-jaseneksi/