Tervetuloa Karhulan Reserviupseerikerhon kotisivuille.

Karhulan Reserviupseerikerho perustettiin vuonna 1941 jäsentensä aatteelliseksi ja toiminnalliseksi yhdyssiteeksi sekä tukemaan valtakunnan turvallisuutta edistävää toimintaa. Yhdistys kuuluu Kymenlaakson reserviupseeripiiriin ja sen kautta valtakunnalliseen Suomen Reserviupseeriliittoon. Yhdistyksessä toimii nykyisin lähes 200 reserviupseerin koulutuksen saanutta jäsentä.
Kerho täytti vuonna 2016 75 vuotta. Kuvia juhlasta on nähtävillä 75-vuotisjuhla -sivulla.

Karhulan Reserviupseerikerho 1941-1991

Suomen Reserviupseeriliiton toiminta perustuu yhteisiin arvoihin:

Isänmaallisuus

Reserviupseereita yhdistää isänmaallisuus, joka ilmenee vahvana maanpuolustustahtona, haluna ja kykynä kehittää maamme kokonaisturvallisuutta ja tarpeen vaatiessa valmiutena puolustaa aseellisesti Suomea. Kunnioitamme veteraanisukupolvien uhrauksia ja työtä itsenäisen Suomen hyväksi.

Vastuuntuntoisuus

Reserviupseeri on vastuuntuntoinen ihmisten johtaja niin rauhan kuin sodankin aikana. Sotilasvalassa olemme vannoneet kantavamme vastuun myös alaisistamme. Arvojemme perustana on yleinen asevelvollisuus, joka mahdollistaa aina koko Suomen puolustamisen.

Vapaaehtoisuus

Toiminta perustuu reserviupseerien aktiiviseen vapaaehtoisuuteen. Haluamme määrätietoisesti kehittää kenttäkelpoisuutta ja omaa sotilasosaamistamme.