Hengellinen- ja kunniavartiotoimikunta

Itsenäisyyspäivä ke 6.12.2023

Kunniavartio valmistautuu klo 11:30 ja lähtee liikkeelle klo 11:50. Kuusankosken Reserviläiset asettavat yhden kunniavartiomiehen ja oma yhdistyksemme yhden kunniavartiomiehen sekä seppeleen laskijan (jo nimetty).

Seppeleenlasku klo 12, Kuusankosken seurakunnan ja yhteisen maanpuolustusjärjestöjen seppeleen laskevat seurakunta, veteraanit, reserviläisjärjestöt ja karjalaiset sekä mahdolliset muut yhteisöt.

Jouluaatto su 24.12.2023

Kynttilöiden sytytys ja kelopuisen kynttilänjalan sytytys sankarihaudoille alkaa klo 14:00. Kynttilöiden sytyttäminen ja sankarihaudoille – 298 hautaa – asettaminen hoidetaan yhteistyössä oman yhdistyksemme sekä Kuusankosken ja Voikkaan reserviläisyhdistysten kanssa.

Sytytystilaisuus on kunnianosoitus heille kaikille, joiden ansiosta olemme saaneet elää vapaassa maassa sotiemme jälkeen. Kynttilöiden sytyttäjiksi tarvitaan vapaaehtoisia, jotta asia saadaan hoidettua mallikkaasti. Ilmoittautuminen Kuusankosken uuden hautausmaan parkkipaikalla klo 13:45. Kynttilöiden sytytys kestää vain noin puoli tuntia, kun saamme paikalle yhtä paljon sytyttäjiä kuin viime vuonna. Pieni hetki ajastanne lahjana isänmaallemme!

Jouluaaton kunniavartio on paikoillaan klo 16:00 – 17:00. Kunniavartiossa on kaksi reservin upseeria omasta yhdistyksestämme (jo nimetty) sekä kaksi vartijaa Kuusankosken ja Voikkaan reserviläisistä. Olemme varautuneet myös kolmannella kunniavartioupseerilla, mikäli Voikkaan reserviläiset eivät voi järjestää kunniavartiota paikalle.