Tehtävä

         SUOMEN VAPAUDEN JA VIRON KUNNIAN                                                        PUOLESTA  

23788047

 

   II/JR 200:n jääkärijoukkue telttansa edessä taisteluvarusteissa. Oikealla istumassa koukkueen johtaja kersantti Kolehmainen.      Panssarilaivan eestiläiset vapaaehtoiset.
 
               

 

 

 

Suomen-poikien perinneyhdistys vaalii Suomen puolustusvoimissa maa- ja merivoimissa vuosina 1939-1944 vapaaehtoisina palvelleiden virolaisten yhteisiä perinteitä ja siirtää perinnettä tuleville sukupolville sekä ylläpitää ihanteita, jotka johtivat Suomen-poikien Suomeen tuloon.

Perinneyhdistys toimii läheisessä yhteistyössä virolaisen perinneyhdistyksen Soomepoiste Pärimusühing,  Suomen Sotaveteraaniliiton ja Suomen Viro-yhdistysten liiton SVYL kanssa. Perinneyhdistys kuuluu jäsenenä Tammenlehvän Perinneliittoon.

Suomen-poikien perinneyhdistyksen edeltäjä JR 200 ry:n kilta perustettiin 7.9.1991. Yhdistyksen nimi muutettiin 21.2.1996 Suomen-poikien perinneyhdistys ry:ksi. Samalla hyväksyttiin nykyiset säännöt.

Virolaisen yhdistyksen päämääränä on Suomen-poikien perinteen vaaliminen ja heidän toimintansa tukeminen. Yhdistyksen tavoitteena on parantaa Suomen-poikien leskien elämänolosuhteita ja luoda heille yhteistoimintaa. Sotaveteraaneilta siirtyy jatkuvasti uusia tehtäviä perinneyhdistykselle, joka on toimintansa luonteen mukaisesti valmis niitä toteuttamaan.

SUOMEN-POIKIEN PERINNEYHDISTYS RY

Suomen-poikien Perinneyhdistys ry on Suomessa toimiva yhdistys, joka vaalii Suomen-poikien perinnettä ja tukee Suomen-poikia taloudellisesti ja sosiaalisesti.

EESTI SÕJAVETERANIDE EESTI ÜHENDUS (SSEÜ)

Virolaisten Suomen puolustusvoimissa palvelleiden vapaaehtoisten, eli Suomen-poikien, oma yhdistys.

SOOMEPOISTE PÄRIMUSÜHING EESTIS

Soomepoiste Pärimusühing Eestis on Virossa toimiva Suomen-poikien perinneyhdistys, joka tukee veteraaneja ja heidän leskiään sekä vaalii Suomen-poikien perinnettä.. Jäseninä ovat Suomen-poikien omaiset ja ystävät.