Etusivu

                                                                                                      Päivitetty 11.5.2024/trl
Ähtärin Reserviupseerikerho
n perustava kokous pidettiin Tuomarniemen Metsäkoululla 23.4.1933. Tuomarniemellä vallinnut voimakas maanpuolustushenki lienee ollut alkusysäys kerhon perustamiselle. Perustamisvuonna jäsenmäärä oli 21. Kerhon jäsenmäärä kasvoi tasaisesti. Suurimmillaan, 111 jäsentä, se oli vuosina 1979 ja 1980.  Nykyään kerhossa on jäseniä 76, myös Lehtimäeltä ja Soinista. Naisupseereita on kaksi ja nuorisojäseniä neljä.

Reserviupseeriliitto oli perustettu vain kaksi vuotta aikaisemmin ja Helsingin Reserviupseerikerho 1925. Ähtärin Reserviupseerikerho oli ensimmäinen maaseutukerho.

Kerhon toiminnan rungon muodostavat kerhoillat ja liikuntatapahtumat. Kerhoillat ovat olleet sekä sotilas- että siviiliaiheisia. Huomattavan usein on vierailtu paikkakunnan teollisuus- ja muissa laitoksissa, Tuomarniemellä sekä varuskunnissa (Niinisalo, Parola ja tietenkin hyvin usein omassa asevarikossamme).

Ähtärin Reserviupseerikerho vietti 90-vuotisjuhlaa 7.10.2023. Päivä alkoi seppeleenlaskulla sankarihaudalle, jatkui juhlaseminaarissa Pirkanlinnassa ja päättyi juhlaillalliseen Räjähdekeskuksessa.