Toiminta

Ähtärin reserviläiskerhot olivat talkootöissä talviuinnin SM-kilpailuissa hotelli Mesikämmenen edustalla 9.-11.2.2018 ja vastaanottamassa pandoja Ähtärin keskustan Pandakarnevaaleissa 18.1.2018.

Vuoden 2018 toiminnan painopistealueet:

Kerhon toiminnan  rungon ovat muodostaneet kerhoillat ja liikuntatapahtumat. Kerhoillat ovat olleet sekä sotilas- että siviiliaiheisia. Huomattavan usein on vierailtu paikkakunnan teollisuus- ja muissa laitoksissa, Tuomarniemellä sekä varuskunnissa (Kauhava, Keuruu, Kuorevesi, Luonetjärvi, Niinisalo, Parola ja tietenkin hyvin usein omassa asevarikossamme).

”Ollaankohan eksyksis?” tuumivat Ahti, Heikki ja Erkki.

Monet näistä retkistä olivat isä – poika/tytär-retkiä.  Omiin tilaisuuksiimme olemme viime vuosina pyrkineet kutsumaan reservinaliupseerit, sotilaskotisisaret sekä sotiemme veteraanit.  Cooperin testi juostiin useina vuosina yhtenä syksyn kerhoiltana.  Toukokuun tapahtumana on ollut leikkimielinen ”herrasmieskilpailu”. Viime vuosina olemme haastaneet mukaan Aliupseerit, Räjähdelaitoksen ja Varikon sotilashenkilöt. Järjestelyvastuu on pantu kiertämään. Viime keväänä oli vuorossa Varikko, jolloin osanottajia oli runsaasti, myös sotaveteraaneja.

Vuodesta 1977 alkaen on järjestetty, aluksi yhdessä ja sittemmin vuoroin aliupseerien kanssa, ”varusmiesinfoja” varusmiespalvelukseen lähteville ja usein myös heidän tyttöystävilleen. Niissä on Sotilaskotiyhdistys hoitanut tarjoilun ja saanut myös tilaisuuden esittäytyä.