Etusivu

Tervetuloa Ilmailukerhon kotisivuille!

Ajankohtaista:

Kerhomme täyttää syksyllä 70 vuotta. Juhlallisuudet pidetään avec-tilaisuutena maanantaina 6.3.2023.

Katso lisää toiminnastamme Toimintaamme-alasivulta.

Ilmailukerho on ilmavoimien reservin upseerien perustama rekisteröity yhdistys, joka toimii puolustushaarakerhona Helsingin alueella jäsentensä aatteellisena ja toiminnallisena yhdyssiteenä luoden pohjaa myönteiselle maanpuolustushengelle.

Ilmailukerhon perustamiskokous pidettiin 30.9.1952. Kokouksessa päätettiin mm. seuraavaa: ”jäseniksi päätettiin hyväksyä Ilmavoimien eri tehtävissä palvelleet, ilmailualalla nykyään toimivat, tai ilmailualasta kiinnostuneet upseerit.”

Toimimme yhdessä Helsingin Reservin Ilmailuosaston kanssa.

Toimintamme

Toimintamme runko muodostuu ilmailualaan liittyvistä esitelmistä sekä sotilas- että siviilipuolelta, niin nykyajasta kuin historiastakin. Tapahtumakalenterimme löydät Toiminta-sivuilta

Hietaniemen hautausmaalla teemme seppeleenlaskun Sankariristillä Ilmavoimien vuosipäivänä 6.3. ja Alppilentäjien haudalla Ilmavoimien vainajien päivänä 7.9. Ilmailukerho vastaa Alppilentäjien haudan hoidosta. Keväisin, yleensä toukokuussa, teemme retken yleensä ulkomaille johonkin ilmailulliseen kohteeseen ja kesällä kerhoiltojen ollessa tauolla ekskursion tai retken ilmailunäytökseen. Ammuntavuoromme on parillisina viikkoina torstaisin klo 14 piirin radalla Töölössä.

Jäseneksi

Ilmailukerhon jäseneksi voit liittyä RUL:n sivujen kautta tästä linkistä.