Etusivu

Tervetuloa Ilmailukerhon kotisivuille!

Tervetuloa kevätretkelle ke 12.6. Kaarteen Sotamuseoon ja Tytyrin kaivokselle Lohjalle

Kerhon ampumatoiminnan harjoitusaikataulu on julkaistu Ampumatoiminnasta-alasivulla ja koko tapahtumakalenteri täällä.

Ilmailukerho on ilmavoimien reservin upseerien perustama rekisteröity yhdistys, joka toimii puolustushaarakerhona jäsentensä aatteellisena ja toiminnallisena yhdyssiteenä luoden pohjaa myönteiselle maanpuolustushengelle. Kerhon jäseniä asuu eri puolella Suomea.

Tausta

Ilmailukerhon perustamiskokous pidettiin 70 vuotta sitten 30.9.1952. Kokouksessa päätettiin mm. seuraavaa: ”jäseniksi päätettiin hyväksyä Ilmavoimien eri tehtävissä palvelleet, ilmailualalla nykyään toimivat, tai ilmailualasta kiinnostuneet upseerit.” Toimimme yhdessä Helsingin Reservin Ilmailuosaston kanssa.

Toiminta

Toimintamme runko muodostuu ilmailualaan liittyvistä esitelmistä sekä sotilas- että siviilipuolelta, niin nykyajasta kuin historiastakin. Tapahtumakalenterimme löydät Toimintaamme-sivuilta. Kerhon ampumatoiminta on aktiivista ympäri vuoden, ja ammunnan harjoitus- ja kilpailukalenteri julkaistaan omalla sivullaan.

Hietaniemen hautausmaalla teemme seppeleenlaskun Sankariristillä Ilmavoimien vuosipäivänä 6.3. ja Alppilentäjien haudalla Ilmavoimien vainajien päivänä 7.9. Ilmailukerho vastaa Alppilentäjien haudan hoidosta. Keväisin, yleensä toukokuussa, teemme retken yleensä ulkomaille johonkin ilmailulliseen kohteeseen ja kesällä kerhoiltojen ollessa tauolla ekskursion tai retken ilmailunäytökseen.

Jäseneksi

Ilmailukerhon jäseneksi voit liittyä RUL:n sivujen kautta tästä linkistä.