Reserviläisurheilu

Woimaa Keravan Reserviläisille 18.-19.5.2024

Woimaa Keravan Reserviläisille -kurssi lähestyy. Nyt on hyvä aika aloittaa uusi crossfit-harrastus, jossa pääsee takuuvarmasti ja ammattilaisten ohjaamana kuntoon. Lajin hyvänä puolena on se, että saa itse valita oman tasonsa ja edetä haluamallaan nopeudella ja vaativuustasolla. Toukokuun 18-19 päivinä järjestettävällä On Ramp -kurssilla opit perustekniikat painojen kanssa toimimisesta, mikä vähentää loukkaantumisriskiä. Ohjeet ilmoittautumiseen löytyvät nettisivuiltamme https://keravan-reservilaiset.reservilaisliitto.fi/tapahtuma/woimaa-keravan-reservilaisille/

Ystävällisin terveisin

Keravan Reserviläiset ry


KUTSU MAASTOKILPAILUUN 29.5.2024 KERAVALLE

Keravan Reserviupseerikerho ry ja Keravan Reserviläiset ry järjestävät Uudenmaan ja Etelä-Hämeen Reservipiirien maastokilpailun keskiviikkona 29.5.2024 Keravalla noin klo 15:30-20:30.
Kilpailu alkaa pistooliammunnalla (.22 cal) Saviolla sijaitsevalla sisäampumaradalla (osoite Kumitehtaankatu 5 E, 3. kerros, Kerava; karttalinkki).
Kilpailukeskus on Keinukallion ulkoilualueella (Keinukalliontie 42, Kerava; karttalinkki).
Pysäköintiohje: Ammunnassa Kumitehtaankatu 5 pohjoispuolella oleva pysäköintialue ja Keinukallion kilpailukeskuksessa merkityt pysäköintialueet (huom. aluepysäköintikielto!)
Sarjat:
UUDRES: Y, Y45, Y60, Y70 ja harrastelijat. Joukkuekilpailuun lasketaan kolmen parhaan yhteistulos.
Etelä-Häme: Naiset D, Miehet H, H40, H50, H60, H70 ja H80 sekä nuorten sarjat armeijaa käymättömille: nuoret H ja nuoret D
Ilmoittautuminen pe 24.5. mennessä mieluiten verkkolomakkeella tai sähköpostilla reino.ruotsalainen(at)kolumbus.fi. Tiedot: nimi, yhdistys, sarja sekä emit n:o tai vuokraustarve. Mahdolliset samalla aseella ampujat sijoitetaan eri erään.
Osallistumismaksu 20 € maksetaan joko tilille FI45 5132 0520 2426 52 tai kilpailukeskuksessa (käteinen, kortti tai MobilePay).
Kilpailun kulku: Klo 15:30 alkaen ilmoittautuminen ammuntaan viimeistään klo 18:30 mennessä. Pistooliammunta 10 laukausta 25 m matkalta kenttätauluun m-68 kahden (2) minuutin kuluessa. Niskahihnaa ja kahta lipasta saa käyttää. Ammunnasta siirrytään omin kyydein kilpailukeskukseen Keinukallioon. Lähtö kartanlukuun tapahtuu vähintään minuutin välein. Mahdollisen laina-emitin saa lähdössä. Kartanluvussa on 5 etäisyyspistettä, peruskartta 1:20000. Kartanluvun jälkeen voi jättää varusteita kuljetukseen numeroidussa muovipussissa. Kilpailu jatkuu yhtäjaksoisesti suunnistuksella, radat noin 4 km ja noin 3 km (UUDRES Y70, Etelä-Häme naiset ja H60-H80). Kartan mittakaava 1:7500.  Suunnistuksen maali on lähellä kilpailukeskusta, jossa emit-kortit luetaan.
Ammunnasta: Kohdistusmahdollisuutta ei ole. Radalla on vain 6 rinnakkaista ampumapaikkaa. Eriä muodostetaan kilpailijoiden saapumisjärjestyksessä. Lipastaa saa etukäteen, mutta lipas on oltava irti aseesta ampumapaikalle mentäessä. Ampumavakuutus ei ole pakollinen, mutta erittäin suositeltava.
Kanttiinista ei vielä ole varmuutta.
WC-tilat ovat huoltorakennuksessa. Suihkukin saattaa olla mahdollinen, jos lämmintä vettä riittää.
Tervetuloa kisailemaan Keravalle!
Kilpailunjohtaja Reino Ruotsalainen (040-5003907) on laatinut myös kartanluvun ja suunnistusradat. Ammuntaa johtaa Antti Tervola.
Ilmoittautuneille lähetetään vielä tarkempi kilpailuohje sähköpostitse.

Kilpailun järjestelyyn tarvitaan noin 10 talkoolaista. Ilmoittautumiset urheilu-upseerille (reino.ruotsalainen(at)kolumbus.fi) niin pian kuin pääsy varmistuu.


UUDENMAAN RESERVIPIIRIT

Uudenmaan reservipiirien yhteinen urheiluparlamentti pidettiin 30.11.2023 klo 18 IT-museolle (Klaavolantie 2, Tuusula; karttalinkki).

Tärkeimmät kohdat asialistalla olivat:

 • Hybridikokouksen avaus klo 18:00 (kokouslinkin voi pyytää toiminnanjohtajalta tai urheilu-upseerilta)
 • Vuoden 2023 kilpailujen tulokset ja palkitsemiset
 • Vuoden 2024 kilpailukalenteri
 • Urheilutoimikunnan kokoonpano 2024
 • Urheilumäärärahat vuonna 2024
 • Muut ajankohtaiset asiat

Tarkempi asialista löytyy urheiluparlamentin sivuilta: www.uudres.fi/urheiluparlamentti


Asko Kangasmaan muistoksi

Kerhomme menestynyt urheilija puheenjohtaja Asko Kangasmaa siunattiin haudan lepoon Keravan hautausmaan siunauskappelissa 18.11.2023. Tunteikas muistotilaisuus pidettiin tämän jälkeen Tuusulan Seurakuntakeskuksessa. Sukulaiset, Keravan Urheilijat ja Keravan  Reserviupseerikerho sekä monet ystävät olivat saattamassa Askoa viimeiselle matkalle. Paljon ehti Asko elämänsä aikana tekemään urheilun, maanpuolustuksen ja seurakunnan hyväksi. Tämä käy ilmi muun muassa oheisesta muistokirjoituksesta.

Askon muistotilaisuus valotti hänen reserviläisurheiluaan linkitetyn tiedoston mukaisesti.


Ampumasuunnistus 26.9. klo 17. Kohdistusmahdollisuus jo klo 16.30.

Paikka: Tuusulan ampumahiihtostadion

Suoritus: Alkulenkki n. 300 m, makuuammunta 5 ls + sakkokierrokset, suunnistus n. 4 km, pystyammunta 5 ls + sakkokierrokset, loppulenkki n. 300 m. Ammunta joko ilmakiväärillä tai ampumahiihtokiväärillä. Järjestäjiltä saa tarvittaessa aseen käytettäväksi.

Varustus: Maastokelpoiset liikuntavarusteet ja kompassi.

Ennakkoilmoittautumiset Arille: [email protected] tai 0505929509.

Tervetuloa kokeilemaan lajia matalan kynnyksen tapahtumaan!


36. RESERVILÄISKEILAILUT

Reserviläisten avoimet keilamestaruuskilpailut järjestetään JÄRVENPÄÄSSÄ 24.4.-28.5.2023

SARJAT:                             Upseerit, aliupseerit ja miehistö

KILPAILU:                          Pelataan 6 sarjaa eurooppalaisittain suoraan loppukilpailuna ilman tasoituksia. Naiset saavat hyvitystä 48 pistettä. Lämmittely: 4 heittoa aloitusradalla. Tulokset eivät mene valtakunnalliseen keskiarvotilastoon

PALKINNOT:                     Mitalit kaikissa sarjoissa kolmelle parhaalle

KILPAILUMAKSU:            30 €. Lisämaksusta15 € voi osallistua meneillään olevaan erikoiskilpailuun

KILPAILUAJAT:                 Järvenpään keilahallin aukioloaikoina. Viimeinen erä 28.5.2023 klo 14:00

ILMOITTAUTUMINEN:   Järvenpään keilahalli, puh. 09-2715700

JÄRJESTÄJÄT:                   Järvenpään Reserviupseerikerho ry/ Markku Pyy

Keravan Reserviupseerikerho ry/ Esko Kaukolahti

KILPAILUN JOHTAJAT:    Simo Leskinen

Tiedustelut:      Markku Pyy, [email protected], p. 044-9675008

Kilpailukutsu pdf-muodossa: Reskeilakisa


Maanpuolustushaasteen tavoitteena on saada suomalaiset reserviläiset liikkumaan. Reserviläisten peruskunto on avainasemassa Suomen maanpuolustuksen kannalta ja Maanpuolustushaaste pyrkii innostamaan reserviläisiä liikkeelle tarjoamalla sopivan tasoisen haasteen itse kullekin. ks. https://www.maanpuolustushaaste.fi/


Piirin urheilutoiminta löytyy verkko-osoitteesta: www.uudres.fi/urheilu


Tietoa Kesäyön marssista: https://mpk.fi/muu-toiminta/kesayonmarssi/tuusula/


Uudenmaan reservipiirien urheiluparlamentti pidettiin IT-museolla (Klaavolantie 2) 25.11.2022
Esillä oli muun muassa:

 • palkitsemiset vuodelta 2022
 • RESUL:n kilpailukalenteri 2023
 • piirin kilpailukalenterin laadinta vuodelle 2023 ja osanottomaksut
 • urheilutoimikunnan asettaminen
 • piirien urheilubudjetit
 • urheilu- ja ampumaharrastuksen kehittäminen

Tarkempia tietoja löytyy urheiluparlamentin sivulta: https://www.rul.fi/uudres/urheilu/urheiluparlamentti/


RESUL Four Day March 2021 -etämarssitapahtuma järjestetään 22.-25.7.2021

RESUL Four Day March oli viime vuoden menestys. Tänä vuonna tavoittelemme entistä suurempaa osanottoa, ja tarvitsemme siihen teidän piirien ja yhdistysten apua. Tapahtuma soveltuu jokaiselle niin reserviläiselle kuin perheenjäsenellekin. Se kannustaa liikuntaan leppoisissa merkeissä, ja palkitsee hyvin osallistuneita.
RESUL Four Day March 2021 -etämarssitapahtuma järjestetään 22.-25.7.2021. Rekisteröityessä henkilö voi merkitä itsensä liittonsa ja paikallisyhdistyksensä jäseneksi. Näin tuloksissa saadaan tietoa suorituskyvystä eri järjestökentän tasoilla. Liitoille (RES, RUL ja MPKL) sekä niiden piireille ja yhdistyksille lanseerataankin nyt KILSAKISA. Siinä tavoitellaan parasta mahdollista kilometriä per jäsen -tulosta. Jäsenmäärään suhteutettu aktiivisin piiri saa nimensä uuteen, hienoon kiertopalkintoon.
Etämarssille voi osallistua yhtenä päivänä, jokaisena neljänä päivänä vai jotain siltä väliltä. Tapahtuman suorittamiseksi riittää, että on kävellyt yhteensä kymmenen kilometriä. Pidemmistä suorituksista saa mainetta ja kunniaa tulos- ja palkitsemisjärjestelmämme kautta.
Tapahtumaan osallistuminen on ilmaista. Mikäli haluaa ostaa marssimuistoksi tuotteitamme, saa ne marssin verkkokaupasta. Tapahtumaan ilmoittautuminen tulee tehdä ennen sen alkamista. Se tapahtuu painamalla kotisivulla resulfourdaymarch.fi REKISTERÖIDY-painiketta.
Nyt on siis hyvä aika välittää tietoa eteenpäin KILSAKISAsta jäsenistölle ja lähteä tavoittelemaan upeaa kiertopalkintoa. Toivotamme kaikille menestystä ja mukavia marssikilometrejä RESUL Four Day March 2021 -etämarssitapahtumaan!

R4DM-kanavat
Kotisivu: https://resulfourdaymarch.fi
Vuoden 2021 FB-event: facebook.com/events/951990032239228
Etämarssit kokoava FB-sivu: facebook.com/RESUL4DM
Instagramissa kuvat voi jakaa tunnisteilla #R4DM21 ja #RESUL sekä merkitä @resulfourdaymarch

Ystävällisin yhteistyöterveisin, etämarssitiimin puolesta
Pekka Sillanpää
RESUL Four Day March pääjärjestäjä
RESUL:n kenttäkelpoisuustoimikunnan puheenjohtaja
[email protected]


 

Kesäyön marssi Tuusula 21.8.2021

https://mpk.fi/kesayonmarssi/tuusula/


 

Muistathan käyttää reserviläisen sähköistä kuntokorttia: https://www.resul.fi/kuntokortti