Toiminta

Kuusamon Reserviupseerikerhon toiminta on monipuolista. Yksittäisistä tapahtumista suurimpia ovat keväisin , yleensä huhtikuun alussa järjestettävä Jotos, sekä syksyllä marraskuulla järjestettävä Veteraanihirvijahti. Veteraanihirvijahdin tuotto on luovutettu paikallisille veteraanijärjestöille.

Ampumakilpailut pidetään yleensä vuosikokousten yhteydessä – mm. Sampo-malja ja Sotalentomarsalkan kippo ovat haluttuja kiertopalkintoja. Edellä mainittujen toimintamuotojen lisäksi kerhon jäseniä on mukana mm. MPKK- ja VaPePa- toiminnassa.

Yhdistyksen toimintaa varten on voimassa mm. RUL:n ottamat vakuutukset; vakuutusturva ammunnan kokeiluun (kattaa myös ei-jäsenet kerhon järjestämissä ammuntatilaisuuksissa), järjestäjän toiminnan vastuuvakuutus ja Puolustusvoimien ampumakilpailujen vastuuvakuutus. Säännöllisesti ammuntaa harrastavilta edellytetään useimmissa yhdistyksissä joko Reserviläisten ampumaturvan tai SAL:n ampumalisenssin hankkimista. Nämä tarjoavat kattavan vakuutusturvan, joka kattaa paitsi kilpailutilanteet myös omaehtoisen harjoittelun. Metsästäjävakuutukseen liittyy myös turva omaehtoisen ammunnanharjoittelun ja aseen kohdistamisen osalta.