Toiminta

Kuusamon Reserviupseerikerhon toiminta on monipuolista. Yksittäisistä tapahtumista suurimpia ovat keväisin , yleensä huhtikuun alussa järjestettävä Jotos, sekä syksyllä marraskuulla järjestettävä Veteraanihirvi- jahti. Veteraanihirvijahdin tuotto on luovutettu paikallisille veteraanijärjestöille.

Vuodelle 2017  kirjattiin Suomi 100 v hengessä uusia vastuutehtäviä sotahistoriallisten kohteiden ylläpidossa, joista kerho vastaa omalta osaltaan. Ampumakilpailut pidetään yleensä vuosikokousten yhteydessä – mm Sampo- malja ja Sotalentomarsalkan kippo ovat haluttuja kiertopalkintoja. Muita kilpailuja on helmi- maaliskuussa järjestettävä seurojen välinen kilpailu, jossa voi osallistua ilmaluodikko- ja ilmahirvikilpailuun sekä joukkueena että henkilökohtaisesti. Edellä mainittujen toimintamuotojen lisäksi kerhon jäseniä on mukana mm VaPePa- toiminnassa.

Yhdistyksen toimintaa varten on voimassa mm RUL ottamat vakuutukset: vakuutusturva ammunnan kokeiluun (kattaa myös ei-jäsenet kerhon järjestämissä ammuntatilaisuuksissa), järjestäjän toiminnan vastuuvakuutus ja Puolustusvoimien ampumakilpailujen vastuuvakuutus. Säännöllisesti ammuntaa harrastavilta edellytetään useimmissa yhdistyksissä joko Reserviläisten ampumaturvan tai SAL:n ampumalisenssin hankkimista. Nämä tarjoavat kattavan vakuutusturvan, joka kattaa paitsi kilpailutilanteet myös omaehtoisen harjoittelun. Metsästäjävakuutukseen liittyy myös turva omaehtoisen ammunnanharjoittelun ja aseen kohdistamisen osalta.