Etusivu

 

Leppävirran Reserviupseerit r.y. (ent. Leppävirran Reserviupseerikerho r.y.) perustettiin palmusunnuntaina 8.4.1951 Matkustajakoti Huotarissa.
Miksi juuri tuo ajankohta. Siihen on yhtenä syynä esitetty kunnioitetun ylipäällikön kuolema ja koko kansaa syvästi koskettaneet hautajaiset tammi-helmikuussa 1951.
Yhdistyksen perustavan kokouksen jäsenet olivat pääosin sodasta siviiliaskareisiin palanneita reservin upseereita Leppävirran pataljoonan komentajan majuri Jussi Hännisen johdolla.
Sodan raskaimmat lunnaat oli maksettu ja vapaaehtoinen maanpuolustustyö virisi myös Leppävirralla.
(Lähde: kerhon 50-vuotishistoriikki, kapt Aimo Hujanen).

Olemme rekisteröity yhdistys, jonka tarkoituksena on olla jäsentensä aatteellisena ja toiminnallisena yhdyssiteenä valtakunnan turvallisuutta edistävää toimintaa tukien. Yhdistyksessä on noin 60 jäsentä.

Leppävirran Reserviupseerit kuuluu Pohjois-Savon Reserviupseeripiiriin, joka on alueellinen yhteistoiminta- ja etujärjestö. Lue lisää Pohjois-Savon Reserviupseeripiiristä.
Valtakunnallisena kattojärjestönä toimii Suomen Reserviupseeriliitto (RUL), jossa on noin 28.000 jäsentä. Liittoon kuuluu 350 jäsenyhdistystä ja 20 reserviupseeripiiriä.

 

Näiden sivujen tarkoituksena on tiedon kulun parantaminen jäsenistömme keskuudessa. Sivuilta on helppo käydä katsomassa vaikkapa tulevia tapahtumia, jotka on päivitetty sivun vasemmassa laidassa sijaitsevaan kalenteriin. Lähiaikoina avaamme myös yhdistyksen facebook-sivut.

Lisäksi toivotamme kaikki vierailijat tervetulleiksi sivuillemme tutustumaan yhdistyksemme toimintaan.

 

Toivomme palautetta sekä kommentteja näihin kotisivuihin sekä toimintaamme liittyen. Palaute on parasta polttoainetta asioiden edelleen kehittämiseen.