Etusivu

Rauman Reserviupseerikerho ry. – Yleistä

Kerhon perustava kokous pidettiin Rauman Suojeluskunnan kansliassa 18.12.1929. Kerhomme tulee siten tänä vuonna toimineeksi 95 vuotta raumalaisten reserviupseerien yhdyssiteenä.

Yhdistys kuuluu Satakunnan Reserviupseeripiiriin ja on sen välityksellä jäsenenä Suomen Reserviupseeriliitossa (RUL). Keskusliiton kautta kerho on jäsenenä myös Reserviläisurheiluliitossa (ResUL). Jäsenistömme koostuu pääasiassa Raumalla ja lähikunnissa asuvista reserviupseereista. Kokonaisjäsenmäärämme on n. 210.

Yhdistyksen tehtävänä ja päämääränä on liiton toimintaperiaatteiden mukaisesti ylläpitää ja kehittää jäsentensä sotilaallisia tietoja ja taitoja, johtamiskykyä sekä maanpuolustustahtoa. Kerhomme keskeisiä toimintamuotoja ovat: ammunta eri muodoissaan, maanpuolustusurheilu ja liikunta, meri-, järjestö- ja aatteellinen (kerhoillat) toiminta. Merikilpailuissa kerhon joukkueet ovat olleet ylivoimaisia kansallisella ja pohjoismaisella tasolla yhtäjaksoisesti yli 60 vuoden ajan.

Tiivistä yhteistoimintaa ylläpidetään Rauman Reservin Upseerien Naisten, Rauman Reserviläisten ja Selkämeren Rannikkokillan sekä Rauman Seudun Rauhanturvaajien kanssa. Lisäksi tuetaan Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen Satakunnan sotilaskoulutusyksikön toimintaa mahdollisuuksien mukaan, yhdessä muiden maanpuolustusjärjestöjen kanssa. Koulutuksessa tukeudutaan tarjolla oleviin Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (www.mpk.fi) kursseihin.

Tulevan toimintamme aktivoimiseksi päivitetään ja kehitetään kerhon kotisivuja internetissä. Jäsenhankinta ja jäsenten osallistumisaktiivisuuden lisääminen ovat tärkeimpiä tehtäviämme vilkkaan kerhotoiminnan jatkon turvaamiseksi. Omaehtoisen liikunnan ja aktiivisen vapaa-ajan toiminnan merkitystä on syytä korostaa. Jokaisen reserviupseerin maanpuolustustyön perustan muodostaa henkisen ja fyysisen suorituskyvyn vaaliminen.                  

TULE MUKAAN JA TUO YSTÄVÄSIKIN!                                                                 

RAUMALAINEN – KAUPUNKILEHDEN YHDISTYSSIVU ON KERHON VIRALLINEN ILMOITUSKANAVA.  SITÄ JA NÄIDEN KOTISIVUJEN TAPAHTUMIA SÄÄNNÖLLISESTI SEURAAMALLA OLET  TIETOINEN  MITÄ KERHOSSA TAPAHTUU.                   

ILMOITTAMALLA SÄHKÖPOSTISOITTEESI PUHEENJOHTAJALLE TAI SIHTEERILLE VARMISTAT JATKUVAN JA PIKAISEN TIEDONSAANNIN SÄHKÖPOSTITSE KERHOMME TAPAHTUMISTA.

Katso kiinnostavaa toimintaa Maanpuolustusurheilu-sivun Ammunta-osiosta!

Alla kerhon nykyinen lippu vuodelta 1989

Kerhon lippu 1994