Ammunta

Ampumatoimintaa kehitetään koko maassa nykyisin toiminnalliseen suuntaan, kuten on nähtävissä Reserviläinen-lehden ja Etelä-Hämeen piirin tiedotuslehden Ilveksen urheilu-uutisoinnista ja tulosluetteloista.

SRA-ammunta ja palvelusaseammunnat isokaliiperisilla aseilla voivat jatkossa kaikista rajoituksista huolimatta olla tärkeimmät ammuntaa kehittävät lajit. Palvelusaseammunnat saattavat usein olla MPK:n kursseja pitkin vuotta, joten jäsenten kannattaa seurata MPK:n koulutustarjontaa.

Uusi aselaki vaikuttaa huomattavasti ampumaharrastusta aloittavan nuoren henkilön mahdollisuuksiin hankkia isokaliiberillisia aseita tarkentuneen lupamenettelyn ja ammuntaharrastuksen seurantavaatimuksen vuoksi. Sen vuoksi ampumakuntoisuuden voi mahdollisesti jatkossa osoittaa 22LR-kaliiberin aseella ammutuilla laukauksilla esim piirin ruutiasekilpailuissa.

Ampumaratojen tilanne on myös murroksessa tiukentuvien ympäristömääräysten ja varuskuntien vähentämisen mukanaan tuomien ratapurkamisten vuoksi.

Hattulassa Hattulan Reserviläiset ja Hämeenlinnan Ampumahiihtäjät ylläpitävät yhdessä Parolannummen ampumaradalla ampumahiihtostadionia, mikä on tullut todelliseen tarpeeseen tukemaan maanpuolustajien ja ampumahiihtäjien kehittymistä lajissaan.