Etusivu

Inarin Reservinupseerit ry, perustettu 10.10.1949, toimii Suomen pohjoisimpana reserviupseeriyhdistyksenä. Yhdistyksen toimintaa leimaa arktinen ympäristö ja toiminta-alueen laajuus, joka kattaa Inarin ja Utsjoen kuntien alueet.

Suomen Reserviupseeriliiton arvoja toteutetaan yhdistyksen toiminnassa ohjaamalla ja tukemalla jäsenten toimintaa reservin upseereina. Tässä tarkoituksessa yhdistys järjestää erilaisia ammunta- ja liikuntatapahtumia sekä koulutusta.  Inarin laajat erämaat ja vaihtelevat olosuhteet tarjoavat erinomaiset puitteet myös vaativaankin maastotaitojen harjoitteluun.

Veteraaniperinteen ylläpito ja maanpuolustustahdon lujittaminen ovat merkittävällä sijalla yhdistyksen toiminnassa. Tätä toteutetaan osallistumalla mm. veteraanikeräysten järjestelyihin ja perinnepäiviin (Luton miehet) sekä kunniavartioihin ja seppeleen laskuihin valtakunnallisina muisto- ja juhlapäivinä.

Inarin Reservinupseerit ry on omalla merkittävällä panoksellaan ollut kehittämässä MPK ry:n toimintaa Lapissa ja tulee jatkossakin kannustamaan ja tukemaan jäsentensä osallistumista MPK ry:n koulutuksiin.

Järjestäessään omaa toimintaansa, mm. ammuntoja, on yhdistys saanut ensiarvoisen tärkeää ja merkittävää tukea Ivalon RjK:lta ja sen henkilöstöltä. Myös yhteistyö paikkakunnalla toimivan Inarin Reserviläiset ry:n kanssa on kiinteää ja useimmat tapahtumat ovatkin yhteisiä.