Etusivu

Joensuun Reserviupseerit ry on vireä ja aktiivinen reserviupseerikerho. Yhdistys on harjoittanut vapaaehtoista maanpuolustustyötä vuodesta 1933 asti ja jäseniä meillä on nykyisin noin 300. Yhdistyksen tarkoituksena on joensuulaisten reserviupseerien sotilaallisten johtamisvalmiuksien, tietojen ja taitojen ylläpito sekä reserviläishenkisen toiminnan järjestäminen.

Monipuolista toimintaa
Yhdistys järjestää ja organisoi monipuolista toimintaa, josta löytyy jokaiselle reservin upseerille ikään ja sukupuoleen katsomatta kiinnostavaa tekemistä. Yhdistyksen jäsenet osallistuvat aktiivisesti Maanpuolustuskoulutus (MPK) ry:n järjestämille sotilaallisille kursseille. Näillä kursseilla voit täydentää tai palauttaa mieleen yleisiä sotilaallisia tietoja ja taitoja.

Johtaja- ja kouluttajakoulutus
Yhdistyksen jäsenenä voit osallistua myös erittäin suosituille ja arvostetuille Reserviupseeriliiton järjestämille KRISO-kursseille tai Reserviupseerikoulun kouluttajakursseille, joilla saaduilla opeilla on varmasti käyttöä myös työelämässä.

Ammunta
Kaikkien reserviläisten perustaitoihin kuuluu ammunta. Yhdistyksen jäsenenä voit ylläpitää ampumataitoasi. Omien aseiden hankinta ei kuitenkaan ole edellytys ampumataidon ylläpitoon, sillä yhdistyksellä on omia pienoispistooleita ja – kivääreitä, joita voit käyttää yhdistyksen ampumatapahtumissa. Useimmilla MPK ry:n kursseilla ammutaan rynnäkkökiväärillä. Myös uutena lisänä ampumataitojen ylläpitoon on yhdistyksellemme hankittu Eko-pistooli punapistetähtäimineen.

Liikunta
Fyysisen kunnon ylläpitäminen on reserviläiselle tärkeää. Jotosten, kilpailujen ja erilaisten maastoharjoitusten yhteydessä tulee usein yli jopa kymmeniä kilometrejä maastossa kävelyä. Viime vuosina toimintakalenteriin on kuulunut osallistuminen myös kansainvälisiin koitoksia; Erna Raid 2005 sekä Nijmegenin marssi 2007, 2009, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016…

Kunniavelkaa unohtamatta
Lumipukuiset kunniavartiot Joensuun sankarihaudalla jouluaattoiltana ovat kuuluneet Joensuun Reserviupseereiden perinteisiin jo yli 50 vuoden ajan. Kunniavartioiden lisäksi yhdistyksen jäsenet ovat osallistuneet lippulinnaan kaatuneiden muistopäivänä, itsenäisyyspäivänä ja muiden sotilaallisten juhlien yhteydessä.

Tiedotus
Ajankohtaisinta tietoa yhdistyksen toiminnasta saa näiltä internet-sivuilta. Internet-sivujen lisäksi kevät- ja syyskausien aluksi lähetetään jäsenkirje, jossa kerrotaan tulevasta toiminnasta ja muista yhdistyksen asioista. Jäsenkirje lähetetään joko kirjeitse tai sähköpostitse.

EMME ANNA TULEN SAMMUA!
Hallitus
Joensuun Reserviupseerit ry