Etusivu

Tervetuloa Keminmaan Reserviupseerit Ry:n kotisivuille!

Sivuiltamme saat tietoa yhdistyksemme toiminnasta, historiasta, toimihenkilöistä ja jäseneksi liittymismahdollisuudesta. Yhdistyksemme on perustettu vuonna 1966.    
 
 

Toimintaperiaate

Perustavoitteena yhdistyksellä on Suomen Reserviupseeriliiton tavoitteen mukaisesti vapaaehtoisen maanpuolustustahdon ja -hengen lujittaminen ja sen saattaminen koko kansan yhdyssiteeksi. Samalla toiminnassa pidetään tavoitteena jäsenkunnan ruumiillisen kunnon, samoin kuin sotilaallisen osaamisen ylläpitäminen ja kehittäminen.
 

Aatteellinen toiminta

Kokous- ja esitelmätilaisuuksien järjestäminen jäsenkunnalle, joissa on ollut esitelmä, tai alustus ja keskustelua  ajankohtaisista tapahtumista tai sotilaspoliittisista tilanteista. Eri yhteyksissä pidettävät juhlatilaisuudet, jäsenkunnan huomioimiset ja osallistumiset Lapin Reserviupseeripiirin toimintaan sekä alueellisiin maanpuolustusjärjestöjen ja puolustusvoimien järjestämiin tilaisuuksiin, kuten puolustusvoimien lippujuhlan paraateihin ja joukkoyksiköiden vuosipäivä- ja valatilaisuuksiin.
 

Hengellinen toiminta

Vuotuisia tapahtumia ovat kunniakäynnit ja seppeleenlaskutilaisuudet sankarihaudoilla kaatuneiden muistopäivänä, itsenäisyyspäivänä ja kansallisena veteraanipäivänä, sekä kunniavartiot sankarihaudalla jouluaattona.
 

Urheilu- ja ammuntatoiminta

Yhdistys on ollut mukana sekä järjestäjänä, että aktiivisena osallistujana Lapin piirin alueella järjestetyissä erilaisissa reserviläiskilpailuissa.