Ajankohtaista ja tiedotteet

Uusien jäsenten ilta 2024

Järjestämme kerran vuodessa uusille jäsenille infotilaisuuden.
Tänä vuonna tilaisuus pidetään ma 4.3.2024 klo 18-20 Maanpuolustustalolla (Töölöntorinkatu 2). Tilaisuuden jälkeen jatkamme iltaa vapaamuotoisesti Tin Tin Tangossa.

Olisi hienoa, jos sinäkin pääset mukaan tilaisuuteen (kahvitarjoilu).
Yhdistyksemme aktiivit kertovat kattavasti seuran tulevista tapahtumista, ampumatoiminnasta (ml. SRA) sekä MPK:n valikoiduista koulutus- ja KH-mahdollisuuksista.
Esittelemme myös yhdistyksen kaluston.

Nostoina tulevista tapahtumista esillä ovat mm. keväällä järjestettävä Viron NATO-tutustumismatka sekä Padasjoen ampumaleirin 20. juhlavuosi.
MPK:n kursseista käydään läpi reserviläisjohtajille suunnatut koulutuspolut sekä RSOM-peruskurssi (Reception, Staging, Onward Movement).

2023-01-18 KHRU infotilaisuus - 1Paikalla tutustut myös muihin jäseniin ja voit kertoa toiveitasi yhdistyksen toiminnasta, sekä esittää kysymyksiä reserviläistoiminnasta laajemminkin.

Ilmoittaudu: [email protected] (viestin otsikoksi: ”Infotilaisuus 4.3.”)

Kunnia-pj:n illallinen

Kari Heiskanen järjesti perinteisen kunniapuheenjohtajan illallisen Suomenlinnan upseerikerholla 16.1.2024. Uudet ja väistyvät hallituksen jäsenet osallistuivat tilaisuuteen. Samalla mietittiin tämän vuoden toimintaa sekä esityisesti tulevan KHRU100-juhlavuoden tavoitteita ja järjestelyjä. 2025 tulee olemaan yhdistyksellemme iso vuosi!

KHRU_Suomenlinna_illallinen_Jan24_2

KHRU:n syyskokous

KHRU:n syyskokous pidettiin Pohjois-Haagan yhteiskoululla 14.11.2023. Kokouksen puheenjohtajana toimi kunniapuheenjohtaja Kari Heiskanen ja kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat.

Yhdistyksen jäsenmäärä on kasvanut selvästi viime vuodesta, mikä todettiin ilolla ja antaa hyvän pohjan toiminnan kehittämiselle myös tulevaisuudessa. Ammuntatoimintaa on lisätty ja vuoden aikana vakiintui uusi SRA-vuoro Omegalla. Töölön vuorot ovat olleet hyvin suosittuja ja uusia harrastajia on tullut mukaan. Myös Padasjoen ampumaleirin osallistujamäärä oli täysi ja yhteistoiminta Viron EROKin kanssa jatkui tänäkin vuonna.

Vuoden 2024 toiminnassa merkittävää on yhdistyksemme 100-vuotisjuhliin valmistautuminen. KHRU100-kirjaprojekti ja loppuvuonna 2025 järjestettävän juhlan rahoituksen hankinta ja suunnittelu tulevat viemään jäsenten ja KHRU100-toimikunnan aikaa. Kaikkien jäsenten apu ja vinkit 100-vuotisprojektille ovat tervetulleita, jotta juhlavuodesta tulee arvonsa mukainen!

Kokouksen lopuksi palkittiin seuraavat jäsenemme reserviupseeritoiminnan hyväksy tehdystä monivuotisesta työstä:

KHRU_2023_syyskokous_palkitut

Sakari Väliahde HRUP:n kunniajäseneksi

Yhdistyksemme pitkäaikainen jäsen Sakari Väliahde kutsuttiin Helsingin Reserviupseeri Piirin syyskokouksessa 13.11.2023 piirin kunniajäseneksi. Sakari on toiminut laajasti reserviupseeri- ja maanpuolustustehtävissä jo usealla vuosikymmenellä. Hän on ollut mm. Helsingin Reserviupeeripiirin puheenjohtaja ja KHRU:n puheenjohtaja.

Retki Viron reserviupseerien vieraaksi 5.5.2023

KHRU teki kevätretken tapaamaan Viron reserviupseereita. Ohjelmassa isäntien järjestämä esitelmä NATOsta ja ajankohtaista keskustelua, verkottumista sekä tutustumista virolaisten reserviupseerien toimintaan.

Joukkue ryhmäkuvassa.

Uusien jäsenten ilta 18.1.2023

2023-01-18 KHRU infotilaisuus - 1

Tilaisuuden materiaali löytyy täältä (PDF)

Kanta-Helsingin Reserviupseerit (KHRU) järjesti uusien jäsenten infotilaisuuden 18.1.2023 Töölön auditoriossa. Tapahtumaan kutsuttiin kaikki vuosien 2021–2022 aikana yhdistykseen liittyneet jäsenet. KHRU:n, kuten monen muunkin yhdistyksen, jäsenmäärä kasvoi merkittävästi viime vuoden aikana.

Saimme auditorioon reilut 30 tuoretta jäsentä ja esittelimme heille yhdistyksen toimintaa ja etenkin ampumatoiminnan mahdollisuuksia, joka käsiäänestyksen perusteella tuntui kiinnostavan lähes jokaista osallistujaa. Ratavuorojemme ja SRA-toiminnan lisäksi, maininnan arvoista on aatteellinen toimintamme ja erityisesti KHRU 100 vuotta historiakirjaprojekti vuodelle 2025. Tilaisuudessa vastattiin myös yleisiin reserviläistoimintaan liittyviin kysymyksiin. Keskustelu uusien jäsenten kanssa oli hyödyllistä myös yhdistyksen aktiiveille, uutta toimintaa suunnitellessa.

KHRU:n infotilaisuuden päätteeksi uusilla jäsenillä oli mahdollisuus tutustua yhdistyksen kalustoon, joka on käytössä yhdistyksen ohjatuissa ampumatapahtumissa. Yhdistyksemme sai viime vuonna tukea kalustohankintoihin Reserviupseeriliitolta (RUL) – kiitämme siitä! Tilaisuuden osallistujapalaute oli oikein kannustavaa, joten uutta infoa on jo suunnitteilla vuonna 2023 liittyville jäsenillemme. Kiitos kaikille toimintaan liittyneille uusille jäsenille ja infotilaisuuteen saapuneille.

Kevätkokous 20.3.2023 klo 1800

KHRU:n kevätkokous pidettiin ma 20.3.2023 klo18:00 alkaen Maanpuolustusjärjestöjen talon auditoriossa (Töölöntorinkatu 2). Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.

Kokouksen jälkeen jatkettiin iltaa vapaamuotoisesti läheisessä ravintolassa. Kiitokset osallistujille ja oli mukava tutustua uusiin jäseniin!