Toiminta

Yhdistyksen toiminnan pääpainopisteet ovat perinteisessä reserviläistoiminnassa, sekä maanpuolustushengen kohottamisessa ja ylläpitämisessä. Yhdistys pyrkii ylläpitämään jäsenistöönsä kuuluvien reserviupseerien sotilas- ja johtamistaitoja edistämällä ja tukemalla mm. jäsenistönsä kouluttautumista ja kenttäkelpoisuuden ylläpitoa.

Yhdistys on puoluepoliittisesti sitoutumaton eikä osallistu politiikkaan, muttei rajoita jäsenistönsä osallistumista siihen.

Sotilasliikunta ja kenttäkelpoisuus

Yhdistys kannustaa ja tukee jäsenistöään osallistumaan niin RESUL:in kuin Reservipiirienkin järjestämille jotoksille. Lisäksi yhdistys kannustaa jäsenistöään myös muuhun omaehtoiseen liikuntaan.

Yhdistys pyrkii vuosittain saamaan oman porukan MPK:n Kesäyön marssin Kenttäkelpoisuusmarssille (25km/alle 6h). Lisäksi yhdistys pyrkii järjestämään myös muita kenttäkelpoisuustestejä, kuten esimerkiksi suunnistustestin (5km, helppo rata/alle 1,5h).

Koulutus ja valmius

Yhdistys edistää ja tukee jäsenistönsä kouluttautumista ja kehittymistä sotilasjohtamisessa ja muissa sotilastaidoissa. Käytännössä koulutus tapahtuu ensisijaisesti MPK:n tai RUL:n järjestämillä kursseilla, joilla myös yhdistyksen jäseniä on kouluttajina.

Perinnetyö

Yhdistys vaalii veteraaniperintöä ja tekee yhteistyötä veteraaniyhdistysten kanssa. Yhdistys on sitoutunut avustamaan tarpeen mukaan nokialaisten rintamaveteraanien siunaustilaisuuden käytännön järjestelyissä.

Yhdistys osallistuu paikallisesti järjestettävien muistopäivien tilaisuuksiin ensisijaisesti kunniavartioin ja/tai osallistumalla seppelpartioihin.

 

 

 

 

Jouluaaton kunniavartio Nokian Sankarihaudalla