Toiminta ja jäsenedut

Porin Reserviupseerikerho järjestää jäsenilleen monipuolista toimintaa ja tarjoaa huomattavia jäsenetuja. Kerhon järjestämät tapahtumat ovat jäsenille pääsääntöisesti maksuttomia.

Porin kaupungin liikuntapaikat

Jäsenistöllä on vapaa pääsy keskustan uimahalliin, Meri-Porin uimahalliin, maauimalaan, sekä Porin urheilutalon ja Karhuhallin yleisövuoroille (esim. kuntosali, juoksurata). Etu on henkilökohtainen. Varaudu tarvittaessa todistamaan henkilöllisyytesi. Vapautuksen sisänpääsymaksusta saa kertomalla kassalla nimensä. Mikäli jäsenrekisterissä on kohdallasi tietojenluovutuskielto, niin jäsenyydestäsi ei luovuteta tietoja kaupungin liikuntapaikoille ja etua ei ole näin ollen voitu saattaa voimaan. Ole yhteydessä tarvittaessa kerhon jäsenrekisterivastaavaan, mikäli haluat liikuntaedut käyttöösi.

Ammunnat

Kerho ylläpitää ja kehittää jäsenistön jo varusmiesaikana hankittua ampumataitoa sekä tutustuttaa jäsenistöä erilaisiin ampumalajeihin. Pistooliammunnassa on toteutettu kesäkaudella viikoittaiset kerhoammunnat Katinkurun ampumaradalla. Kerholla on muutama pienoispistooli, joilla voi kokeilla ampumataitoaan ja näin päästä uuden harrastuksen alkuun ilman omaa asetta. Aloitteleville ampujille on tarvittaessa järjestetty koulutusta ja opastusta eri pistoolilajeihin.

Kerho on osallistunut niin ilma-aseilla kuten myös ruutiaseilla järjestettäviin puulaakiammuntoihin. Talviaikaan moni kerholainen tukeutuu Satakunnan Ampujien ilma-aserataan ja hakee sieltä peruskunnon seuraavan kesän ruutiasekilpailuihin.

Kerhoillat

Kerhohuoneella järjestetään vapaamuotoisia kerhoiltoja sekä kevät- että syyskaudella. Kerhoiltoihin pyydetään eri alojen asiantuntijoita luennoimaan jäseniä kiinnostavista aiheista. Illoissa on muun muassa kuultu matkakertomuksia kansainvälisistä sotilastaitokisoista, tutustuttu panimomestarin johdolla oluiden katkeroihin, saatu räjähdekoulutusta, tutustuttu puolustusvoimien uudistettuun taistelutapaan, perehdytty jääkäriliikkeen syntyyn, kahlattu läpi Venäjän sotilasdoktriineissa tapahtuneita muutoksia, tarinoitu Ranskan muukalaislegioonasta ja paljon muuta. Jäsenet voivat vapaasti ehdottaa mielenkiintoisia aiheita kerhoiltoihin.
Kerhoiltojen yhteydessä tarjoillaan myös pientä – ja joskus suurta – purtavaa, sekä kerhon näköalasauna lämpiää kerhoiltojen yhteydessä. Jäsenten onkin syytä varata kerhoiltoihin saunapyyhe mukaan.

Kerhoiltoihin on Porin Reserviupseerikerhon jäsenillä vapaa pääsy.

Toimintapäivät

Kerho järjestää jäsenilleen keväällä ja syksyllä toimintapäivän, jonka ohjelma on mahdollisimman reserviläishenkinen. Olemme järjestäneet muun muassa resiinarallin, värikuulasotaa, keilausta, kiipeilyä, vierailuja puolustusvoimien kohteisiin jne.

Kunniavartio

Kerhon jäsenillä on mahdollisuus osallistua kunniavartioihin Keski-Porin kirkon sankarihauta-alueella tiettyinä juhlapyhinä. Kerho varustaa kunniavartioon osallistujat maastopuvuin ja upseerimiekoin.

Koulutustoiminta

Jäsenenä voit ylläpitää kenttäkelpoisuuttasi, kartuttaa taitojasi ja kouluttautua nousujohteisesti Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) koulutuksissa. Kerho maksaa jäsenten kotimaan MPK-kurssimaksut kuittia vastaan. Ulkomaille suuntautuviin kursseihin ja kilpailuihin on mahdollista anoa kerholta taloudellista tukea vapaamuotoisella kirjallisella hakemuksella, joka osoitetaan kerhohallitukselle.

Jäsenetuja:

1. Kerhotapahtumat
2. Etu uimahallien, urheilutalon ja Karhuhallin yleisövuorojen kertamaksusta
3. Toimintapäivät
4. Ammunnat kesäisin
5. Kotimaan MPK-kurssit ilmaisia
6. Reserviläinen-lehti
7. Alennuksia tankatessa ST1-asemilla
8. Mahdollisuus vaikuttaa ja verkostoitua