Puheenjohtajan puheenvuoro

Hyvät yhdistyksemme jäsenet

Vuosi on vaihtunut ja menossa jo hyvää vauhtia kohti kevättalvea ja valoisampia päiviä. Toivottavasti saamme aurinkoisen kevään, jolloin voimme nauttia hohtavista hangista ja hyvistä ulkoilusäistä.

Hallitus uusiutui viime syyskokouksessa puheeenjohtajaa myöten ja on aloittanut jo työnsä. Uuden hallituksen kokoonapanon yhteystietoineen löydätte viereiseltä sivulta. Tulin valituksi puheenjohtajaksi vähän ”puun takaa”, täksi vuodeksi. Se on samalla yhden vuoden pesti, sillä hallitusvuoteni täyttyvät vuoden lopussa. Syyskokouksessa on siis edessä jälleen uuden puheenjohtajan valinta. Haluan omasta ja koko jäsenistön puolesta lausua parhaat kiitokset edelliselle puheenjohtajallemme Mauno Heikkiselle sihteeri- ja puheenjohtajavuosista. Maunon työhän huomioitiin reserviupseeriliiton kultaisella ansiomitalilla 4.6.2018; merkki luovutetttiin Maunolle jouluruokailun yhteydessä Vanhassa Kurimossa.

Kulunut vuosi oli toiminnaltaan vähän rauhallisempi kuin vuosi 2017, itsenäisyytemme 100-vuotisjuhlavuosi liikenteeneohjaus- ja järjestyksenvalvonnan osalta. Mutta juhlapäivät toivat mukanaan toimintaa, sillä yhdistyksemme vastasi tilaisuuksissa Suomen lipusta airueineen, yksi jäsenemme oli seppeleen laskussa ja yksi yhdistyksen lipun kanssa. Mutta hyvin saimme viisi jäsentämme em. töihin, suuri kiitos heille !

Yhdistyksen hyvän taloustilanteen innoittamina suunnittelimme syysretkeä Hallan jääkäripirtille, mutta osanottajien vähyyden vuoksi se jouduttiin peruuttamaan. Nyt on taas toimintasuunnitelmassa retki ja se olisi tarkoitus tehdä kesäkuun alussa. Retki suuntautuisi itä-/kaakkois-Suomeen. Yhdistys tukisi retkeläisiä kustannuksissa ja toivoo mahdollisimman suurta osallistujajoukkoa. Aivan pienellä ryhmällä noin kauaksi ei kannata lähteä.

Syysretken peruunnuttua hallitus halusi kuitenkin jollain tavalla muistaa jäsenistöään ja tilalle keksimme jouluruokailun Vanhassa Kurimossa.

Kuluva vuosi on liittotasolla liittokokousvuosi. Liittokokous pidetään 16.-17.11.2019 Turussa, johon tietenkin on mahdollisuus osallistua. Kokous on myös vaalikokous puheenjohtajan osalta, sillä nykyinen puheenjohtaja Mikko Halkilahti ilmoituksensa mukaan ei jatka tehtävässään toisen kolmvuotiskautensa jälkeen. Huhut kertovat, että ehdokkaita olisi useitakin hänen tilalleen. Kokouksessa valitaan myös liittovaltuusto ja hyväksytään kolmivuotissuunnitelma vuosille 2020-2022. Kokouksessa äänivalta on jäsenyhdistyksillä, joilla on käytössään niin monta ääntä kuin oli jäseniä 31.12.2018; eli meillä se merkitsee 99 ääntä. Miettikääpä mahdollista liittokokousmatkaa !

Hyvää rerserviläisvuotta kaikille !

Alpo Rissanen

puheenjohtaja