Tulokset

Jukajärven jotos 2.-3.9.2017

(c) Jose Saborit Parjanen

Jotos palasi juhlavuoden kunniaksi perinteiselle reitille kahdeksi päiväksi. Ensimmäinen päivä aloitettiin Immolassa kovapanosammunnoilla, jonka jälkeen partiot siirtyivät reitille Kemppilän laavulta. Reitin varrelle oli sijoitettu tehtävärasteja aiheinaan mm. ensiapu, ihmisen etsintä, erätaito ja pioneeritaidot. Yöpymiseen partioille oli varattu Sikiölässä puolijoukkueteltat. Aamulla jotos jatkui muutamilla sotilastaitotehtävällä ja suunnistuksella, päättyen Immolaan, jossa viimeisenä koitoksena oli uutena aiheena Noptel-ammunta.

Voiton jotoksella vei Lappeenrannan teekkarireserviläiset, toiseksi sijoittu pääkaupunkiseudulta PST ja kolmanneksi konkaripartio Rentotiimi.

Rastikohtaiset tulokset tässä.

Kuvassa toiseksi tullut PST suorittaa Noptel-rastia.

Jukajärven jotos 2016 – tulokset

Viime viikonloppuna järjestettiin Jukajärven jotos jo 24:nnen kerran, tällä kertaa Immolan ympäristössä. Voittoon ylsivät tiukassa kisassa Maakuntakomppanian partio, johon kuuluivat Tuomo Homanen, Tuomo Hatakka, Ilkka Lindqvist ja Antti Lankinen.

Maakuntakomppanian partio viestirastilla

Maakuntakomppanian partio viestirastilla

Toiseksi nousivat LaTeRes eli Lappeenrannan Teekkarireserviläiset (Masa Juutilainen, Sampo Ylisirniö, Topias Suikula ja Satu Tähkä), jotka voittivat samalla reserviläisjärjestöjen sarjan ja saivat piirin kiertopalkinnon.

Kolmanneksi sijoittui Parikkalan Reserviupseerikerhon 2-miehinen partio, Jussi Tuunanen ja Juho Kokkonen. Jotokselle osallistui kaiken kaikkiaan 7 partiota ympäri Etelä-Karjalaa, mm. jo kahdennettatoista kertaa kisannut Rentotiimi.

Maakuntakomppanian partion kapteenina toiminut Tuomo Homanen kertoo partion jäsenten olleen Maakuntakomppaniassa pitkään ja heidän osallistuneet Jukajärven jotokselle useita kertoja, nyt vihdoin saavuttaessa voiton. Rasteilla tarvittuja sotilas-, erä- ja ensiaputaitoja sekä hyvää kuntoa on päässyt kehittämään monissa kertausharjoituksissa ja MPK:n kursseilla. Homasen mukaan jotoksen parasta antia on vuodesta toiseen uudistuvat rastitehtävät ja ammunnat. LaTeRes:in partion johtajana toimineen, sairaanhoitoalaa opiskelevan Masa Juutilaisen mielestä rasteilla oppi myös uutta. Energiatekniikkaa opiskelevan Sampo Ylisirniön mukaan rastit olivat monipuolisia ja aiheiltaan reserviläiselle olennaisia. Lappeenrannan teekkarireserviläiset on Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijoiden yhteinen reserviläisjärjestö. Parikkalan reserviupseerikerho on myös vakituinen jotoksen kävijä, Jussi Tuunasen johdolla eri kokoonpanoissa.

Jukajärven jotos on reserviläisille suunnattu vuosittain järjestettävä partiotaitokilpailu, jonka tehtävärasteilla mitataan osallistujien sotilas- ja maastotaitoja. Järjestelyistä vastasivat Imatran ja Ruokolahden reserviläisjärjestöt yliluutnantti Mika Pulkkisen johdolla. Tapahtumaa tukivat Maanpuolustuskoulutusyhdistys, Kaakkois-Suomen Rajavartiosto ja Raja- ja merivartiokoulu sekä Maasotakoulu. Vuonna 2017 Jukajärven jotos täyttää 25 vuotta, jonka kunniaksi jotos tullaan järjestämään 2-päiväisenä yön yli kestävänä kisana.

*****************************

Jukajärven jotos 2016 tulokset (pdf)

Jukajarven jotos 2013, tulokset (pdf)

Jukajärven Jotos 2012, tulokset (pdf)

Jukajärven Jotos 2011, tulokset (pdf)