Ajankohtaista

Ajankohtaisia uutisia:

26.10.2020

Kimpisen lukio Lappeenrannasta Etelä-Karjalan joukkuekilpailun voittoon lukiolaisten turvallisuuspolitiikan Turpotietäjä-kilpailussa. Lue lisää tästä.

Etelä-Karjalan Turpotietäjä 2020 voittajajoukkue Kimpisen lukio ja kansanedustaja Jukka Kopra. Vasemmalla edessä henkilökohtaisen kilpailun voittaja Helmi Väisänen. Kuvassa myös Aada Valtonen, Niko Pallonen, Akseli Strandman ja Eetu Pätilä.

17.3.2020

Piirin yhdistysten toiminnassa on taukoa virusepidemian ja annettujen määräysten takia. Toiminnan jatkumisesta yhdistyksen tiedottavat aikanaan.

Päämajajotos 27.-29.9.2019 Mikkelissä

Ilmoittautumisaikaa on vielä edullisemmalla hinnalla! Katso lisää tästä.

Aselakiin muutos (15.7.2019)

Lainmuutoksen myötä erityisen vaarallisten ampuma-aseiden luokka (niin sanottu A-luokka) laajenee (tiivistetysti):

Jos edellä mainittuihin aseisiin on saatu lupa 13.6.2017 jälkeen, sinun tulee hakea uutta lupaa tai palauttaa lippaat poliisilaitokselle. Tätä päivämäärää aiemmin saatujen lupien kanssa ei tarvitse tehdä mitään. Hakuaikaa on 14.1.2020 asti.

Ellei lupahakemusta panna vireille määräajan puitteissa, lupa raukeaa siltä osin kuin se koskee ns. isojen lippaiden hankkimista ja hallussapitoa. Luvan mukaista ampuma-asetta saa siis ilman toimenpiteitäkin pitää edelleen hallussa ja käyttää ns. lyhyellä lippaalla. Ison lippaan hallussapito tämän jälkeen johtaa kaikkien niiden aselupien peruuttamiseen, joiden nojalla henkilöllä on oikeus pitää hallussaan pistoolia, pienoispistoolia, revolveria, pienoisrevolveria tai aseita, joiden toimintatapa on itselataava kertatuli.

Lupaa haetaan uuden luvan mukaisin perustein esim. ampumaurheilu ja harrastuneisuus on todistettava.

Lue lisää: https://riista.fi/poliisi-ampuma-aselain-muutoksen-voimaan-15-7-2019-keskeiset-vaikutukset-luvanhaltijoille-ja-luvanhakijoille/

Loppukesän-alkusyksy piirin tapahtumia

 

Menneitä tapahtumia:

Reserviupseeriliitto on myöntänyt piirille kunniakirjan ja palkkion tuloksellisesta prosenttiammunnasta vuonna 2018 eli olimme valtakunnallisesti ykkönen.

Katso kunniakirja tästä.

Poliisin järjestämä koulutus yhdistysten ampuma-asekouluttajille 27.4.2019, Lappeenranta

Tarkoitettu yhdistysten valitsemille Ampuma-aselain 45d§ tarkoittamille ampuma-asekouluttajille. Ilmoittautuminen koulutukseen tapahtuu MPK:n koulutuskalenterin kautta!

Etelä-Karjalan Reserviupseeripiirin, Reserviläispiirin ja Maanpuolustuksen Tuen yhteinen kevätkokoustapahtuma 19.3.2019

Kokoukset järjestetään OP Etelä-Karjalan auditoriossa (Kirkkokatu 9, 6. kerros) Reserviupseeripiirin kokous alkaa klo 17.00, Reserviläispiirin kokous klo 17.30 ja Maanpuolustuksen Tuen kokous kokousesitelmän jälkeen. Kokousesitelmä alkaa klo 18.15, esitelmöitsijänä Maavoimien esikunnan esikuntapäällikkö kenraalimajuri Markku Myllykangas. Kokouskutsu on julkaistu Yhdysmiehen numerossa 1/2019. Tervetuloa!

Reserviläisurheiluliiton Ampumahiihtomestaruuskilpailut 9-10.2.2019, Imatra

Piirihallituksen kokous 30.1.2019, Imatra

Kyberturvallisuuskoulutus 18.-19.5.2018

Kurssin tarkoituksena on antaa kurssilaisille ajantasaista tietoa liittyen henkilökohtaiseenja organisaation tietoturvaan sekä antaa informaatiota kyberturvallisuuteen vaikuttavista asioista. Lisäksi kurssilla tullaan käsittelemään todellisia tietoturvarikkomuksia ja -rikoksia sekä käydään esimerkkien ja tositapahtumien kautta läpi sitä, mitä me itse voimme tehdä lisätäksemme tietoturvaa oman ja organisaatiomme kannalta.

Alustava ohjelmasisältö on tällainen:
– Kyberrikollisuus, KRP/Poliisi, rikosylikomisario Tero Muurman
– Henkilökohtainen tietoturva, F-Secure, tutkija Jarkko Turkulainen
– Kansainvälisen suurytyksen tietoturva, UPM, CISO, Chief Information
Security Officer Jari Österberg
– Yleinen kyberturvallisuus, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu,
Senior Lecturer Marko Oras

Tämä ei ole välttämättä asioiden esitysjärjestys kurssilla.

Kertokaa kurssista ystävillenne ja työkavereillenne. Kurssille on tervetulleita yritysten ja yhteisöjen edustajat kuten tietenkin myös yksityishenkilötkin.
Tervetuloa mukaan parantamaan kokonaisturvallisuuttamme!

Kurssipaikkana: Maasotakoulu, Lavolankatu, Lappeenranta.
Aika: Pe 18.5.2018 klo 17 – La 19.5.2018 klo 17 (viimeistään).
Tarjoilut: Aamupala ja ruoka lauantaina 19.5.2018.

Kyberturvallisuus ja kotimaan puolustus 24.05.2018, klo 18.00 (yhteisesitelmä – kaikki tervetuloa)

Kenraaliluutnantti (evp) Paavo Kiljunen pitää esitelmän kyberturvallisuus ja kotimaan puolustus.

Tiedote esitelmästä on mennyt jokaisen kerhojen puheenjohtajalle, jolta löytyy tarkemmat tiedot.

Väinö Valveenkatu 4, Rakuunanmäki (Maasotakoulun auditorio).

Puolustusministerin vierailu Etelä-Karjalassa

Puolustusministeri Jussi Niinistö oli lauantaina 7.10.2017 Etelä-Karjalassa reserviupseerien vieraana. Imatralla museomestari Mika Albertsson esitteli ministerille Rajamuseota, matkalla pistäydyttiin myös Lento-osasto Kuhlmeyn muistomerkillä.

Ruokolahden kirkonmäellä ministeri Niinistö kävi Simo Häyhän ja Paavo Susitaipaleen haudoilla, joille yhdessä Ruokolahden reserviläisten kanssa laskettiin seppeleet. Pertti Saukkonen kertoi Ruokolahdella käydystä talvisodan suurimmasta ilmataistelusta.

Imatran reserviupseerien Haloniemen majalla kerhon kunniapuheenjohtaja Tapio Hanhinen ja pitkäaikainen majaisäntä Kari Nousiainen esittelivät majan monivaiheista historiaa. Paikallahan on viettänyt lapsuuttaan Paavo Susitaival, jonka elämästä ministeri Niinistö teki tohtorin väitöskirjan v. 1998. Majalla nautittiin myös Ahti Luukkosen tiimeineen kokkaama maittava kuhakeitto samalla kun saatiin ajankohtaiskatsaus reserviläistoiminnasta Etelä-Karjalassa.

Ministerivierailu huipentui Maasotakoululla järjestettyyn Lappeenrannan reserviupseerikerhon 90-vuotis- ja Etelä-Karjalan reserviupseeripiirin 60-vuotisjuhlaan, jota isännöivät piirin puheenjohtaja Veli-Matti Kesälahti ja kerhon puheenjohtaja Fredrik Söderlund.

Jussi Niinistö korosti juhlapuheessaan Euroopan turvallisuustilanteen muutosta, joka on pakottanut monia maita miettimään uudelleen puolustusratkaisujaan. Suomen osalta painopiste on ollut joukkojen liikekannallepanonopeuden sekä muun nopeaa reagointia vaativan sotilaallisen valmiuden kehittämisessä. Perinteisten sotilaallisten uhkien torjuntaan Suomen valtaosaltaan reserviläisiin pohjautuvat puolustusvoimat pystyvät ministeri Niinistön mukaan vastaamaan hyvin, ja uusimpien lakimuutosten ansiosta myös nopeaan toimintaan on tarvittaessa entistä parempi valmius. Ministeri kiitti reserviupseerijärjestöjä niiden tekemästä arvokkaasta vapaaehtoisesta maanpuolustustyöstä.

Maasotakoulun tervehdyksen juhlassa lausui eversti Asko Muhonen ja musiikista vastasi Rakuunasoittokunta musiikkimajuri RIku Huhtasalon johdolla. Ministeri Niinistö ja Suomen Reserviupseeriliiton puheenjohtaja Mikko Halkilahti luovuttivat juhlassa Reserviupseeriliiton ansiomitalit Hannu Savolalle, Matti Kankkuselle, Olli Naukkariselle ja Harri Tonderille.

Juhlan päätössanoissa Etelä-Karjalan reserviupseeripiirin puheenjohtaja Veli-Matti Kesälahti kiitti tärkeitä yhteistyötahoja, toivoi riittävien resurssien osoittamista vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön sekä toivotti tervetulleeksi osaaville ja motivoituneille reserviläisille tarjoutuvat mahdollisuudet edetä reserviläisurallaan siivili- ja sotilaskoulutuksen ja työkokemuksen yhdistelmää hyödyntäen.