Maastotoiminta

Itä-Helsingin Reserviupseerit järjestää vuosittain erinäköistä maastotoimintaa jäsenilleen, tämän lisäksi pyrimme osallistumaan muiden järjestämiin tapahtumiin ympäri Suomen.

Jotokset

IHRU:n tavoitteena on koota nelihenkinen partio Reserviläisurheiluliiton kaksi kertaa vuodessa järjestämään valtakunnalliseen jotokseen. Jotos on viikonlopun mittainen, partiossa käytävä taistelijan perustaitoja harjoittava rastikilpailu.
Tarkoituksena on selviytyä maastossa tavanomaisilla vaellusvarusteilla ja omilla majoitteilla. Kolmesta viiteen henkeen koostuvaan partioon on aina saatu mukaan jo aiemmin Jotoksilla käyneitä henkilöitä, joten partiokohtaisten varusteiden hankinnasta ei tarvitse huolehtia. Käytännössä tarvitset vain hyvät vaelluskengät, ulkoilupuvun sekä isohkon repun ja makuupussin.
Lisätietoja RUL:n jotossivulta tai Reserviläisurheiluliiton jotosoppaasta.
Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan, ilmoittaudu sivuston yhteydenottolomakkeella.

Toimintapäivä

IHRU järjestää vuosittain huhtikuussa toimintapäivän, vuonna 2016 paikaksi valikoitui Nuuksio. Päivän aikana osallistujat liikkuvat taistelijapareittain ja suunnistavat noin 10-20km pituisen reitin, jonka varrella on tehtävärasteja. Tehtävät ovat yleensä sotilaan perustaitoihin liittyviä, mm. havainnointia, arviointia ja ammuntaa, mutta yleensä mukana on ollut myös haastavampiakin tehtäviä kuten puolustussuunnitelman teko.
Tapahtuma sopii hyväksi kertaukseksi jokaiselle reservin upseerille ja on erinomaista harjoitusta jotokselle osallistuville.
Tarvitsemme vuosittain niin osallistujia kuin vapaaehtoisia järjestäjiä, jos kiinnostuit ota yhteyttä yhteydenottolomakkeen kautta.

Hiihto

Perinteinen hiihtokilpailu järjestetään helmikuun lopulla Mustavuoren laduilla Vuosaaressa lumitilanteen salliessa.

Herrasmieskilpailu

Herrasmieskilpailu on vuosittain keväällä Tukikohdan maastossa käytävä kilpailu, jossa mitataan osallistujien tietoja ja arviointikykyä. Luonteeltaan kevyt tapahtuma sopii kaikenikäisille.

Sotilasesterata

IHRU:n jäsenet ovat osallistuneet Helsingin Reserviupseeripiirin järjestämiin ohjattuihin harjoituksiin Santahaminan sotilasesteradalla. Tilaisuuksista ilmoitetaan HRUP:n sivuilla.