Haloniemen maja – käyttö ja vuokraus

kuva majasta

(c) Marika Taitokari

Imatran reserviupseerikerhon omistama, historiaa huokuva Haloniemen maja on nyt entistä paremmin vuokrattavissa maanpuolustusjärjestöjen jäsenille sekä yksityisille tahoille ja yrityksille juhlatilaisuuksiin ja virkistykseen.

Katso tästä esittelyvideo Haloniemen majasta 

Haloniemen maja sijaitsee kuvan kauniilla paikalla Ruokolahdella, Saimaan rannalla, vain 15 minuutin ajomatkan päässä Imatralta.

Tilava tuparakennus soveltuu hyvin esimerkiksi perhejuhlien järjestämiseen. Myös yritysten tyhy-päivien yms. toteutukseen Haloniemen maja piha-alueineen tarjoaa mainiot puitteet.

(c) Marika Taitokari

Keittiön varustukseen kuuluu jääkaappi, liesi, mikro, kahvinkeitin, lämmin & kylmä vesi. Tuvassa ja keittiössä on sähkölämmitys ja lisäksi takka kummassakin. Myös rantasaunassa on erillinen jääkaapilla varustettu takkahuone oleskelutilana.

Puulämmitteisen rantasaunan lauteille sopii toistakymmentäkin saunojaa kerrallaan ja löylyä riittää. Ranta on loiva ja hiekkapohjainen, joten paikka sopii hyvin myös lapsiperheille. Saimaasta otettava pesuvesi lämpiää entisaikojen malliin pesuhuoneen padassa.

Tuparakennuksen yhteyssä on erillinen makuuhuone, jossa laverisänky kahdelle henkilölle. Lisää majoitustilaa on kahdessa aittarakennuksessa, joissa kummassakin on petipaikat neljälle. Kompostoiva puucee ulkorakennuksessa.

Piha-alueella on tilaa temmeltää erilaisten pihapelien ja kesäaktiviteettien parissa. Grillikatoksessa on mukava istua iltaa makkaraa paistellen ja maisemia ihaillen. Vuokrahintaan kuuluvia polttopuita on pihavarastossa.

Suomen historian siipien suorastaan kuulee havisevan yli 100-vuotiaassa majassa. Kunnanlääkäri Sivenin aikoinaan rakennuttama kohde on toiminut Suomen itsenäisyyden aattona mm. jääkäreiden etappipaikkana. Historiaan perehtyneiden tuntema Paavo Susitaival on viettänyt majalla lapsuutensa kesiä.  1950-luvulta alkaen maja on ollut Imatran reserviupseerikerhon omistuksessa ja käytössä.

Haloniemen maja on vuokrattavissa yhteisöille ja yksityishenkilöille toukokuun ja lokakuun välisenä aikana. Vuokra on 150€/vrk (+ mahdollinen loppusiivousmaksu 90€). Omat liinavaatteet tarvitaan. Maanpuolustusjärjestöjen jäsenillä on mahdollisuus alennettuun vuokrahintaan.

Tiedustelut ja varaukset:

Majaisäntä Eero Kesäniemi
eero.kesaniemi(at)luukku.com