Jukajärven jotos

Jukajärven jotos on tauolla eli sitä ei järjestetä vuonna 2019.

Jukajärven jotos (2018)

Lappeenrannan Teekkarireserviläisten partio Masa Juutilainen, Osku Lyytikäinen, Topias Suikula voitti ylivoimaisella erolla Jukajärven jotoksen. Kokenut yhdellä Parikkalan reserviupseerilla vahvennettu joutsenolaispartio Rentotiimi nousi hopealle ennen niin ikään hyviä vahvistuksia saanutta Simpeleen reserviläisten joukkuetta.

Lauantaipäivän ja -illan aikana kilpailijat marssivat suunnistuksesta ja reitinvalinnoista riippuen 25-30 km matkan ja suorittivat kymmenen erilaisia sotilastaitoja monipuolisesti mittaavaa tehtävärastia. Jotos järjestettiin Rajavartiolaitoksen ampumaharjoitusalueella ja sen lähimaastossa Jukajärven Hympyrässä.
Järjestelyistä vastasi Imatran reserviupseerikerho yhteistyökumppaneineen. Tapahtumaa tukivat mm. kaluston muodossa Maanpuolustuskoulutusyhdistys, Maasotakoulu ja Rajavartiolaitos. Jotokselle osallistui noin 30 kilpailijaa kahdeksassa joukkueessa, minkä lisäksi järjestelytehtävissä oli yli 20 henkilöä.
Tulokset partioittain

Jukajärven jotos 2017

Jotos palasi juhlavuoden kunniaksi perinteiselle reitille kahdeksi päiväksi. Ensimmäinen päivä aloitettiin Immolassa kovapanosammunnoilla, jonka jälkeen partiot siirtyivät reitille Kemppilän laavulta. Reitin varrelle oli sijoitettu tehtävärasteja aiheinaan mm. ensiapu, ihmisen etsintä, erätaito ja pioneeritaidot. Yöpymiseen partioille oli varattu Sikiölässä puolijoukkueteltat. Aamulla jotos jatkui muutamilla sotilastaitotehtävällä ja suunnistuksella, päättyen Immolaan, jossa viimeisenä koitoksena oli uutena aiheena Noptel-ammunta.

Voiton jotoksella vei Lappeenrannan teekkarireserviläiset, toiseksi sijoittu pääkaupunkiseudulta PST ja kolmanneksi konkaripartio Rentotiimi.

Rastikohtaiset tulokset tässä.

Jukajärven Jotos 2016

Tulokset 2016

Jukajärven jotos on MPK:n järjestämä kurssi, joka pidetään tänä vuonna 10.9.2016. Jotos järjestetään jo 24. kerran ja tällä kertaa Immolan varuskunnan ympäristössä Imatralla. Pääjärjestysvastuu on Imatran reserviupseerikerholla yhdessä alueen muiden reserviläis- , erä- ja urheilujärjestöjen kanssa. Materiaalitukea antavat Maasotakoulu, Kaakkois-Suomen Rajavartioston esikunta sekä Raja- ja merivartiokoulu

Tavoitteena on opetella ja mitata sotilas-, erä- ja maastotaitoja erilaisissa rastitehtävissä. Jotos käydään marssi- ja taitokilpailuna, mutta kilpailua tärkeämpää on tervehenkinen reippailu hyvässä seurassa.

Osallistujan tulee olla vähintään 18-vuotias ja fyysisesti sellaisessa kunnossa, että selviytyy jotoksesta. Varusmies- tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen suorittamista ei edellytetä.

Kurssille tulee ilmoittautua tunnuksilla MPK:n järjestelmään kirjautuneena, jos sinulla ei ole tunnuksia, pääset ne luomaan tästä kohdasta Luo tunnukset.

Jotoksen johtaja: Mika Pulkkinen

Jukis2015_asutuskeskustaistelu